Da li sam na PRAVOM PUTU? Šta mi se to dešava iako RADIM NA SEBI?


Većina ljudi i dalje žive nesvesni raznih uverenja koja su im drugi nametali u toku odrastanja i samog života, ali na svu sreću sve je više onih koji se bude i počinju da shvataju koja je naša životna svrha.

Oni koji su nam nametali te programe mislili su da će nam tako život biti bolji, da ćemo biti bezbedniji i sigurniji, ili su svesno ili nesvesno hteli da uspostave veću kontrolu nad nama. Međutim, došlo je vreme intenzivnog dizanja svesti na viši nivo i sve je više onih koji rade na sebi, onih koji se pitaju da li su na pravom putu i šta im se to dešava.

Kada krenete na taj put mogu početi da vam se dešavaju manje prijatne stvari, jer sve ono što se godinama taložilo u vama sada se uzburkalo kao prljavština u čaši koju stavimo pod čist mlaz vode.

Čista voda postepeno istiskuje talog i prljavštinu iz čaše, ali se taj talog prvo podigne i onda polako iščezava pod pritiskom čiste vode. To se upravo dešava i vama kada krenete da čistite svoj energetski kanal, svoje emotivno, mentalno i duhovno telo.

Bićete preplavljeni raznim emocijama, može vam se javiti strah, osećaj krivice i sumnje, razdražljivost, nervoza, sav spektar emocija. Veoma je važno da sve te emocije prihvatate, a nikako da ih se plašite, odbacujete ili potiskujete. U redu je osećati se loše, a još je bolje biti svestan svog trenutnog emotivnog stanja. Najvažnije je da naučite da prihvatite i preobrazite sva ta neprijatna osećanja u osećaj ljubavi i zahvalnosti.

 

U svakom trenutku budite svesni svojih emocija, dozvolite im da slobodno protiču kroz vaš energetski kanal, one su vrlo promenljive, pa naučite da se ne poistovećujete s njima. Vi možda samo trenutno osećate strah, ali vi niste vaš strah. Emocije su najčešće rezulatat našeg načina razmišljanja i raznih podsvesnih programa.
 

duhovni-rast


Vaš ego se buni, negoduje, razmišljate, ali tu treba pokazati naročitu istrajnost. Nemojte pokleknuti pred prvom preprekom. One su sastavni deo puta, kao što je i neuspeh sastavni deo uspeha. Može vam se desiti da vas drugi napuste, da izgubite posao ili prijatelje, može doći i do sukoba sa nekim, ali znajte da ste pokrenuli razne procese i da je vaše samo da istrajete u radu na sebi, da verujete da ste na pravom putu i sledite glas svoje duše.

Jedna od najboljih tehnika za rad na sebi jeste meditacija. Kroz meditaciju učite da kontrolišete vlastiti um koji je najčešće uzrok svih naših nezadovoljstava. Meditacija je stanje bez misli koje nas povezuje sa našim unutrašnjim duhovnim vođstvom.

Važno je napomenuti da ovo nije proces koji ima svoje vremensko ograničenje. Kada se završi intenzivna faza čišćenja, dolazite na jednu stabilnu visoku vibraciju, ali i dalje ćete imati dosta posla sa svojom podsvešću. I posle mnogo godina u radu na sebi dešava se da otkrivate stara ograničenja, blokade ili negativna uverenja.

Vi više nećete biti ista osoba, ali u tome i jeste lepota i zato prigrlite ovaj proces lične trasformacije i znajte da radom na sebi i širenjem svoje svesti utičete na kolektivno energetsko polje, a time i na druge da krenu na put samospoznaje, a samim tim i globalnog isceljenja.

 

 


Autor: Suzana Smoljić, blis.ba

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE