Životna priča Aditye Dutte ~ Ko je indijski učitelj koji uskoro dolazi u Beograd?


Odrastao sam u Himalajima, sa šamanima i učiteljima, jer moj otac je radio kao inženjer na projektima hidroelektrana u udaljenim himalajskim mestima. Porodica sa majčine strane poštuje Šri Ramakrišna Paramhamsu, pa je moje odrastanje proteklo u duhovnoj atmosferi, gotovo prazničnoj.

Još kao tinejdžer otkrio sam svoju zbunjenost u vezi polnog identiteta. Ova konfuzija vodila je ka dubljoj potrazi za odgovorima - lutao sam po Rišikešu, Daramšali, Dalusiu, Šimli, Ladaku, Đamuu i Kašmiru, upoznajući mnoge Majstore, sadue, monahe u manastirima na različitim mestima i često praktikujući ritritove Vipasane.

Moje duhovno putovanje dobilo je ogromno ubrzanje kada sam doživeo snažno astralno iskustvo u kom mi je Majka Kali odsekla glavu. To je bilo iskustvo realnije nego neka životna iskustva koja sam doživeo. Doživeo sam ogroman unutrašnji potres, probudio sam se u znoju i nisam mogao da shvatim šta se zaista dogodilo. Međutim, nakon tog doživljaja, šta god da sam poželeo u svom životu, bilo mi je oduzeto. Odsecanje ega je započeto tim činom.

Ovaj proces se intenzivirao do te mere, da sam ušao u snažno depresivno stanje i poželeo čak da izvršim samoubistvo, iako nijedan od pokušaja nije bio uspešan. Polako sam počeo da odustajem od života. Živeo sam u velikoj konfuziji, nisam znao koji je moj identitet i kuda bi moj život trebao da vodi.

To što sam u rukama imao diplomu IT stručnjaka, omogućilo mi je da imam visoko plaćen posao, ali moje srce žudelo je za nečim drugim. Znao sam da se ne nalazim na pravom mestu, da tu ne pripadam.

Jednog dana, moj prijatelj mi je poklonio jednu Ošovu knjigu. Počeo sam da je čitam i upijam danonoćno. Njegove magične reči su me transformisale, polako je otpočeo moj proces predaje. Osećao sam njegovo prisustvo i vođstvo. Bio sam privučen Ošovom učenju i proveo sam dosta vremena u Ošo Nisaragi, u Daramšali. Potom sam se premestio u Punu gde sam u Ošovom ašramu proveo oko tri godine, praktikujući različite radionice i učeći od raznih učitelja.
 
duhovnostLutao sam i dalje od mesta do mesta, tražeći svoj mir, kada sam sasvim slučajno završio na radionici dr Newtona. To je otvorilo mnoga vrata u mom životu. Nakon desetog dana radionice, doživeo sam vantelesno iskustvo u kom sam mogao da otkrijem svoj pravi pol i seksualnost. Moja polnost mi je potvrđena u tom iskustvu i osetio sam olakšanje. Nakon toga doživeo sam mnoga vantelesna i astralna iskustva kroz koja sam učio o svojoj zbunjenosti.

 

Stotine prošlih života počeli su da se otkrivaju u snovima i meditacijama. Polako sam povezivao tačkice sopstvenog života i isceljivao se. Kada sam razrešio suštinski problem sa svojom polnom orijentacijom i seksualnošću, Majstori su počeli odjednom da se pojavljuju u mom životu, učeći me tantri i šamanizmu. Počeo sam da istražujem te duhovne puteve.

Nastavio sam sa učenjem kod dr Newtona savladavajući različite metode regresije u prošle živote, rad sa unutrašnjim detetom, Breathwork itd. Završio sam svoj master iz psihologije koji mi je pomogao da povežem aktivnosti leve i desne hemisfere mozga.
 
Imao sam sreću da učim od mnogih učitelja. Moja najveća zahvalnost odlazi dr Newton Kondavetiju, mom učitelju i guruu sa kojim sam savladao nauku o regresiji u prošle živote. Veliki učitelj Brahmarishi Patriji mi je otkrio tajne meditacije. Moji otac i majka su oduvek bili najveća podrška i ohrabrenje, kao i moja voljena sestra.

 


PRIJAVITE SE NA dvodnevni seminar sa ADITYOM DUTTOM

 

Čišćenje primarnog KARMIČKOG DUGA kroz princip ŠIVA/ŠAKTI

 

28, 29. april - Beograd

4, 5. maj - Novi Sad

 

info i prijave: seminar@novasvest.com


 

Uz pomoć Jacqueline Marie Longstaff savladao sam Awakened Relationships i Art of Dying (Umetnost umiranja). Moje naprednije veštine u radu sa regresoterapijom dolaze od učenja sa Andy Tomilsonom, još jednim pionirom na tom polju. Christina Alisa, Barbara Harper, Eric Berglund i učitelj Jasmusheen su me naučili neprocenjive istine i omogućili iskustva koja menjaju život.

Iako nije moguće pobrojati sve učitelje i prijatelje koji su me vodili, ovim putem šaljem im najdublju zahvalnost i blagoslov. Namaste!
 

 Autor: Aditya Dutta
Preveo sa engleskog: Milan Bojić

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE