Duhovno PUTOVANJE ~ Iskustva, prepreke, tehnike i rad sa prosvetljenim Majstorom


Dugo već poklanjam pažnju svojim snovima i najčešće mi je jasna simbolika i značenje sanjanog. Jer, ako smo u "dobrom odnosu" i komunikaciji sa sopstvenim snovima, oni mogu nepogrešivo da nam oslikaju naše trenutno psihofiziološko stanje. Kao veoma indikativan kanal komunikacije sa našom podsvešću oni mogu izuzetno jasno da nam ukažu i gde smo trenutno na našem "putu" i da nam daju smernice za dalji rad na javi.
   
Više puta sam, na postavljeno pitanje pred spavanje, dobijao simbolične i manje-više jasne odgovore. Još više puta dobih odgovore i na nepostavljena pitanja koja su se motala, tu negde, u pozadini svakodnevne aktivnosti uma.

Sve u svemu može se reći da snovi obrađuju naš svakodnevni i nagomilani "prtljag" koji vučemo za sobom ili na sebi.

 

Taj prtljag sačinjen je od porodičnih i društvenih interakcija, obavljenih i neobavljenih poslova, pitanja koja nas tište i kad smo ih svesni i kad nismo, potisnutih sadržaja iz detinjstva, bolnih i traumatičnih iskustava gurnutih negde pod tepih, osujećenih uzleta i nepriznatih kvaliteta, nedovoljno zagrljaja, uslovljene ljubavi - od roditeljske do partnerske.

Vremenom, taj prtljag postaje sve veći i teži i tek onog trenutka kad zaista počne ozbiljan rad na sebi, uz različite meditativne tehnike i inicijacije, seminare i radionice pa i psihološku pomoć, počinje i "čišćenje" tog prtljaga.

Paketi iz ogromne vreće na našim leđima (paketi iz prethodnih inkarnacija i ove sadašnje) počinju polako da otpadaju ili da se tope, jedan po jedan. To je proces tzv. čišćenja u kojem se naša psihofiziologija priprema za prijem visokofrekventnih (neki ih zovu nehercijanskim) energija, koje ni ne prilaze pojedincu dok najveći deo njegove karme ne bude spaljen.

Elem, uvodno slovo ispisah zbog jednog mog skorašnjeg sna
. U tom snu sam negde na putu. Vozim se u autobusu i tek na kraju vožnje shvatam da sam sve vreme sedeo na prvom sedištu, odmah pokraj vozača, ali u krilu jedne vrlo lepe žene. Silazeći iz autobusa izvinjavam joj se, uz opasku da se nadam da je nisu nažuljale moje koščate butine.

Kada sam potražio moj prtljag u bunkeru autobusa, ustanovio sam da ga nema i da to nikoga od osoblja autobusa ne uzbuđuje, iako je moja torba baš bila velika, najveća od svih.

 

bozanska-majka


Budim se sa potpunim sećanjem na san i jasnim, divnim osećajem da je sve u redu, da je žena u čijem krilu sam sedeo tokom vožnje Božanska majka a da je moj prtljag, koji se negde izgubio, sve ono što mi je suvišno i nepotrebno (a često ga se grčevito držimo), na mom duhovnom putu. Kako divno i simbolično i kako tačno!

Jer, nakon dve decenije rada na sebi sa promenljivom istrajnošću i istim takvim uspehom, kroz TM i TM Sidhi program, Silva metod, Reiki i Kundalini reiki, CORD tehniku, Skalarne talase, ličnu Rekonekciju, rada sa energijama i mnoštva seansi isceljivanja sebi i drugima,(kako direktno, tako i na daljinu), usledio je, za mene najozbiljniji, iskorak u martu 2017. godine. Tada sam dobio prvi šaktipat od prosvetljenog majstora, učitelja Jana Esmana, inicijaciju u Šaktipat Sida jogu.

 

 


PRIJAVITE SE NA TRODNEVNI ŠAKTIPAT INTENZIV SA JANOM ESMANOM

 

info i prijave: seminar@novasvest.com


 


Iako je kundalini energija kod mene već bila aktivirana usled dvodecenijskog rada na sebi i rada sa energijama (čak me je i sam Jan Esman pitao, videći moju reakciju na šaktipat, jesam li ga već negde ranije dobio), zahvaljujući upravo prosvetljenom Majstoru Šaktipat Sida joge, dobio sam tehniku kojom mogu svakodnevno, svojom voljom i namerom, da podižem kundalini šakti kroz središnji energetski kanal u kičmi, sušumnu.

Blaženstvo izlivanja Šakti je neopisivo, meditacije mi postaju sve dublje a trenuci uranjanja u samadhi sve češći i duži. Krije, nevoljni pokreti tela koji nastaju kada se kundalini šakti kreće kroz sušumnu ka mozgu i čisti nataložene energetske nečistoće iz prošlih i sadašnjeg života, a kojih je kod mene bilo na izvoz, sve se više proređuju.

 

Takođe, nakon prvog šaktipata, trebalo mi je skoro dva meseca da, u svakodnevnom uranjanju u sebe, isplačem sve suspregnute suze i potisnute boli koje su izlazile na površinu, u svest. Sve ovo za mene je bio jasan pokazatelj da energija Božanske majke, oličena u kundalini šakti, vrlo efikasno radi svoj posao.

Dva meseca nakon prvog šaktipata kod Jana Esmana pozvan sam na sistematski pregled kod mog izabranog lekara i uradio analizu krvi i urina kao i tumor marker prostate. Videh ja da je to sve u redu a doktor, ostao bez teksta, pa gleda i gleda onih tridesetak parametara, pa me pita koliko imam godina. Ja rekoh - 57.

"Vaši rezultati su fantastični", reče on. Šećer, trigliceridi, holesterol i sve ostalo u idealnim granicama, pritisak 120/80 a rezultat tumor markera prostate odličan, odgovara osobi od 35-45 godina. Neka samo i dalje bude tako jer, evo skoro godinu dana nakon toga ja nisam imao čak ni običnu prehladu.

 

duhovnjak


Doktor mi je tada rekao da imam poneki kilogram viška ali da to nije strašno ni preterano. Majka me ovih dana gleda i zabrinuto pita jesam li ja to nešto oslabio. Jesam, upravo tih nekoliko nepotrebnih kilograma, ali potpuno spontano, bez ikakvih restrikcija ili dijeta. Kundalini šakti radi svoje i oslobađa telo od balasta zarobljenih negativnih energija na svim nivoima, od fizičkog do onih suptilnih.

I, da se vratim na svoj san. Božanska majka, u obliku one žene u čijem krilu sam bio, nosi nas i podržava svojom bezuslovnom i bezgraničnom ljubavlju i što pre shvatimo da nam, na našem putu, zaista nikakav prtljag (identifikacije, strahovi, tuge, različiti identiteti, persone usvojene radi preživljavanja) nije potreban i što pre ga u potpunosti odbacimo, dalje i dublje će nas, ta njena bezuslovna ljubav odvesti.
 

U tom smislu, naša zemlja i duhovni tragaoci u njoj nemerljivo su blagosloveni, jer imamo retku priliku da dobijemo direktan šaktipat i budemo u neposrednoj blizini dva velika, prosvetljena učitelja današnjice, Mohanđija i Jana Esmana.

Nekadašnja retka putovanja u Indiju, zemlju daleku hiljadama kilometara, radi susreta sa prosvetljenim učiteljima, zamenjena su njihovom blagoslovenom prisutnošću i dostupnošću "u našem dvorištu".

Nakon početne euforije zbog te činjenice, prestao sam da ubeđujem moje duhovne prijatelje da treba da iskoriste tu jedinstvenu priliku (kao da ja znam šta je za njih bolje), a što se mene tiče, Božanska majka mi i kroz san poručuje da je sve u redu i da sam u njenom krilu bezuslovne ljubavi i da mi nikakav "prtljag" na tom putu nije potreban. Dovoljno je samo čisto, duhovno Biće.

 


PRIJAVITE SE NA TRODNEVNI ŠAKTIPAT INTENZIV SA JANOM ESMANOM

 

info i prijave: seminar@novasvest.com


 

Naravno, daleko od toga da je sada kod mene sve idealno, ali su sada moji uzleti bez velike i nepotrebne euforije a padovi bez onog zastrašujućeg treska od ranije. Prarabdha karma mora da se odradi do kraja a bitno je da akcije pražnjenja tog našeg naramka na leđima jednom nadvladaju akcije njegovog punjenja , sve do onog trenutka kada taj paket ne bude potpuno prazan.

 

 

 

 

Autor: Janika Peči

 

Janika Peči

Janika Peči, po zanimanju službenik, po vokaciji književnik, po duhovnom opredeljenju tragalac za Konačnim. Član Udruženja književnika Srbije. Do sada objavio 15 knjiga poezije i proze za odrasle i decu kao i haiku poezije. Tragalac kroz jogu, TM i TM Sidhi program, Silva metod, Reiki i Kundalini reiki, Cord metod i Porodični raspored, Skalarne talase i Kundalini maha jogu.

Link za zainteresovane: www.panonijaruma.rs

 

Podržite autora i poručite knjigu "Glas mudre ptice" → OVDE!

 

PROČITAJTE OSTALE PRIČE OVOG AUTORA:

 

Lutka leptira SNOHVATAČA ~ Priča o METAMORFOZI

Glas MUDRE PTICE ~ Priča o Indijancu i plavokosoj devojčici

Naš HRABRI BLEKI ~ dirljiva priča

Obećanje BRESKVINOG CVETA ~ Priča o DVE SUDBINE

Drvodelja i KOLEVKA SVETA ~ dirljiva poučna priča

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE