Proslavite ISUSOVO rođenje pokoravanjem štetnih NAGONA EGA!


Proslavljanje Isusovog rođenja treba obeležiti žrtvovanjem barem jedne želje i pokoravanjem štetnih nagona ega. Na ovaj dan proslavlja se Isus, ali su Njegova učenja zanemarena. Svuda se prikazuje pompa, raskoš, prazan egzibicionizam! Održavaju se predavanja, ali nema delanja ljubavi, nema nesebičnog služenja. Svi su heroji dok drže predavanja, ali su ništavni kada treba rečeno sprovesti u praksi...

Prizovite Isusove reči u svoj um, savete koje je davao, upozorenja koja je izricao, i odlučite da usmerite svoj svakodnevni život na stazu koju je Isus utabao. Njegove reči treba da se utisnu u vaša srca i vi morate odlučiti da praktikujete ono što je On podučavao.

Isus nas je učio BEZUSLOVNOJ LJUBAVI i SAOSEĆANJU.

Da biste oživeli Ljubav i Saosećanje, prvo morate uništiti ljubomoru i sebičnost, morate pročistiti svoja srca.

Oblak neznanja zaklanja ISTINU. Bog šalje svece i proroke da je otkriju, pa čak i On sam silazi u obliku Avatara da probudi i oslobodi čoveka.

Veliki Učitelji pripadaju čovečanstvu. Pogrešno je verovati da Isus pripada samo hrišćanima i da je Božić sveti praznik samo na Zapadu. Prigrliti jednog Učitelja za sebe, a ostale odbaciti jer pripadaju drugima, predstavlja znak malodušnosti.

Hrist, Rama, Krišna - oni pripadaju svim ljudima sveta!isus-pantokrator
 

 Autor: Satya Sai Baba
Preveo sa engleskog:
Milan Bojić

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE