Ljubav prema SEBI ~ Praktična VEŽBA kroz PISANJE


"Uradi danas nešto što te plaši", rekao je i izašao kroz vrata. To je to, to je ono što me plaši. Da se otvorim, da se otkrijem u ogoljenoj iskrenosti, bez zadrške, bez cenzurisanja sopstvene istine.

Dakle, evo ga:

Danas sam se probudio sa negativnim umom. Sve što sam mogao da vidim bile su moje mane i nedostaci. Osećao sam težinu, zaglavljenost i konfuziju.

Ušao sam u dnevnu sobu, seo na kauč i rekao: "Draga, mogu li da te pitam nešto? U pitanju je veoma ozbiljno pitanje. Ako zaista pogledam u sebe, iskreno pogledam u sebe, i vidim sve stvari koje radim a koje ne bi trebao da radim. Sve stvari koje ne radim, a trebao bih da radim. Sve trenutke kada nisam uspeo u nečemu, sve trenutke kada nisam završio ono što sam započeo. Kako nakon svega toga mogu i dalje da volim sebe?"

Nisam znao kako i dalje mogu da volim sebe, bivajući tako daleko od savršenog. Ono što sam ipak znao, jeste da je ljubav ključ. Ljubav je uvek ključ. Ali kako voleti sebe kada nisi u stanju da ispuniš sopstvena očekivanja?

Smanjiti svoja očekivanja? Ne, to mi izgleda kao odustajanje od sebe. Odustajanje od života koji želim da kreiram.

Podići svoja očekivanja? Zadajući sebi još strožija pravila i odluke? Biti čvršći prema sebi, rigorozniji? Ne, ne ukoliko to ne dolazi iz ljubavi i prihvatanja.

Ovo pitanje bilo je sa mnom čitav dan i dok sam pisao sve ovo, jedini mogući odgovor koji se ukazao je ovaj:

LJUBAV.
Ali kako? Samo ljubav. Samo pružite sebi ljubav, kao da pružate ljubav detetu, bez obzira šta ono radi ili govori.

Ok, samo ljubav. Hajde da se fokusiramo na ljubav. Ljubav prema sebi.

Ja volim sebe jer:

pisanje"Ja sam veoma brižna majka ili partner. Pratim svoj unutrašnji autoritet i mislim o sebi ono što je zaista istina. Mogu biti veoma moćan kada se zaista upustim u nešto. Nikada ne prestajem da pokušavam.

 

Uvek sam otvoren za nove puteve. Ne plašim se da preispitam ono u šta verujem. Ne mogu da se pretvaram. Uvek sam voljan da pogledam unutar sebe. Primećujem trenutke kada se borim sa uzbuđenjem jer znam da je promena i evolucija iza ugla. Mogu biti blesav i spontan. Imam moćan glas. Imam telo koje me nikada ne izdaje, bez obzira koliko ga zloupotrebljavao. Ne ostajem na površini, uvek zaranjam duboko.
Zaustaviću se na ovome.

Ukoliko čitate ovo, a to znači da vam je dovoljno stalo da pročitate ceo tekst, onda možda imate još nešto da dodate, možda ima još nešto što volite kod mene ili kod sebe... Spreman sam to da čujem."


 

 Autor: Renee Mullings-Lewis
Preveo: Milan Bojić
Priredio:
Bojan K.

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE