Razumi KONAČNO ~ Možeš promeniti SAMO SEBE i to će BITI DOVOLJNO!


Opšti trend u svetu je da SVI žele promenu i svi žele da promene SVE ostale osim same SEBE. Zašto onda ne uspevamo?

Da se razumemo, svi težimo ka istom, svako želi da bude prihvaćen i voljen, zadovoljan i srećan. A suština svega toga su mir i ljubav kao jedina istinska merila uspeha. Jedina je različito to što SVAKO od nas ima drugačiji put i bira drugačiji način da to postigne. Svako gleda na život iz drugačije perspektive i svako misli da je on u pravu i da je njegova istina najistinitija.


Jedan citat na ovu temu kaže:

Putevi su različiti ali svi vode ka istom cilju.


Primer: (6+3=9 ali i 5+4=9 i 7+2=9 i 1+8=9 itd.)

A nas nije 9 nego skoro 8 milijardi (8 000 000 000) na zemlji, pa zamislite koliko je to kombinacija i mogućnosti za svakog od nas. Tako da nam ništa ne preostaje nego da odustanemo od osuđivanja i kritikovanja drugih.

Ne postoji sistem, ideologija, religija, država, stranka, predsednik, način života, treniga, ishrane koji je SAVRŠEN za sve ljude na planeti zemlji u ISTOM trenutku, iz prostog razloga jer smo svi na različitom nivou svesti.


Izazivam vas da odustanete od želje da uvek budete u pravu, da dokazujete sebe i svoje stavove bilo kome, odustanite od želje da promenite svog partnera, članove svoje porodice i generalno svakog jer to nikada nećete uspeti, jer moć da promene sebe imaju samo oni sami. I svako od nas može da menja samo sebe i nikog više.
 

 

budi promena gandi

 


Ovo pritom ne znači da treba da odustanete od svih, da se okrenete samom sebi, odete u pećinu i tražite mir. Ovo znači da usmerite svu svoju energiju na poboljšanje sebe, eksperimentisanje i pronalaženje svoje istine i onda kada bude pravi trenutak, to pružite svetu oko sebe kao vaš jedinstveni DOPRINOS.


A to ćete učiniti izborom posla kojim ćete se baviti, zanatom, svojim hobijem, preduzetničkim veštinama i najbitnije - načinom na koji ćete živeti svoj život. Jedino svojim primerom možete pružiti pravu poruku i pravi stimulans ostalima da krenu putem SVOJE promene.

Svaki čovek je priča za sebe, svaki čovek je univerzum u malom, pa skladno tome tretirajte sebe i sve ostalo kao takve.

 

 

 

Autor: Aleksandar Petrunović, www.facebook.com/aleksandar736

aleksandar

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Možete imati život SKROJEN PO VAŠOJ MERI. Ne postoje GRANICE!

Ne budi DOBAR i ne budi LOŠ ~ Šta da BUDEM onda?

Ja sam STVORITELJ i STVARALAC ili KO SAM JA?

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE