Probudi se i upitaj ~ KO SAM JA?


Probudiš se tako jednog dana iz sna i zapitaš se „Ko sam ja?“

Ne bi se ni probudio, a kamoli to zapitao, da te životna iskustva nisu primorala na to. Najčešće su to nezadovoljstvo životom, ne pronalaženje smisla, duboka patnja ili bolest.

Taj trenutak buđenja je kao povratak kući. On deluje kao nepoznanica, jer počinješ iznova da upoznaješ svet i sve što te okružuje. Mogu reći da na sve gledaš drugačije, a  najviše na samog sebe. Kao da upoznaješ novog sebe, deo po deo otkrivaš sve ono što jesi, a odbacuješ ono što si verovao da jesi.

U tim trenucima uvidimo svoju snagu i hrabrost. Vremenom shvatimo koliko to uopšte nije lako - suočavanje sa sopstvenim strahovima, nesigurnostima i lažnim uverenjima. Ali shvatiš ujedno koliko je divno svo to razotkrivanje, jer ne samo da dubljim spoznajama upoznaješ sebe, već i jedan sasvim drugačiji svet, kakav nisi ni slutio da postoji.

Uvidiš tako jednu pravu čaroliju. Život! Ispuniš ga ljubavlju i radošću. I tugu prigrliš kao druga, jer uz tugu jače vidiš svetlost.
 

 

budjenje

 


Primećuješ kako sve više upoznaješ ljude sličnih interesovanja. Privuče vas vibracija i povežete se. Ima naravno i onih koji nas svojim postupcima još više pokrenu da idemo brže ka svom cilju, sada ih više ne zovem lošim, već samo okidačima za rast. Hvala im što postoje. Različitost ulepšava svet.

Najdivnije je kada znaš da sve ovo što ti se dešava jeste izbor tvoje duše (esencije) pre nego što si došao na svet. I kada to znaš samo se prepustiš i zaploviš. Sve je tako jednostavno i lepo kada dođeš do te spoznaje.

Ovde smo da volimo, ne da osuđujemo, da budemo ljudi, a ne zveri. I to dobri ljudi. Da pomognemo, ne da odmognemo.

Povratak ti daje odgovor na pitanje “Ko sam ja“.

Ja Jesam Ona Koja Jesam.

 

 

 

 

 

Autor:

 

jelena novovicJelena Novović

jookosan.wordpress.com

 

 

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

Osećate li PROMENE?

Spoznah SE

Kažem ti ~ Ti si ONO skriveno i VEČNO

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE