Mohanđi odgovara: Da li postoje GURUI MEĐU ŽENAMA?


Da, ali se žene po prirodi ne ističu kao muškarci. Kad sam bio u Rišikešu, na 4000 m nadmorske visine, upoznao sam ženu, velikog gurua. Bila je u tišini, nije pričala. Nije se ni susretala sa ljudima. Bila je u izolaciji. Sedela je u pećini i nisam je skroz mogao videti, jer tamo je bio mrak. Kada sam je ugledao, blagosiljala me je, dala mi neke slatkiše i to je bilo to. Govorim da onoliko koliko ima muških gurua, toliko isto ima i ženskih. Ali su one po prirodi introvertne.

 

Nije lako funkcionisati u ovom svetu ako se nalazite u višoj ravni jer je svet grub, a vi ste suptilni. Svet može jedino razumeti aktivnost. Kada birate tišinu ili nerad, nerad zato što ne morate da radite, ne zato što ste lenji, to ljudima ne možete čak ni da izgovorite, jer je za njih nerad jednak lenčarenju. Stanje u kome nema karme ili akcije društvo ne razume. Dakle, one su veoma moćne žene. U stvari, one pomažu svetu, mnogo isceljuju, ali nemaju dodira sa spoljnim svetom.

Slično ovome, Navanat sadui sede na Himalajima, tamo ima veliki broja sadua, ne samo Navanat sadua, i znate li koja je njihova mantra? “Neka ceo svet bude spašen osim nas.” To mantraju.

AmaOni su potpuno odvojeni od čovečanstva i postoje kao sveće dajući svetlost svetu. Koje god moći da su postigli kroz duhovnu praksu, daju ih svetu. Isto ka sveća. Takvi sveci postoje i teško je doći do njih, ali ako to uspete, oni se pobrinu za vas. Tako da ono što vidimo oko nas u našem svetu, “gurue” u našem neposrednom okruženju koji su vidljivi, oni nekad čak nisu ni prosvetljeni, samo sebe nazivaju prosvetljenima.

Neki ljudi imaju određene moći materijalizacije ili nešto slično kako bi mogli da privuku pažnju. Neki od njih imaju moć da vide. U suštini, kada postanete direktor, dobijate sve privilegije koje uz to idu. Isto tako, kako evoluirate ka višim nivoima dobijate sve duhovne moći (sidije), dopalo se to vama ili ne.

Imao sam takvo iskustvo u ranim 2000. Kada sam pogledao u osobu, automatski sam video prošle i buduće živote. To mi je veoma teško padalo u to vreme. Kada sam imao drugi susret sa Babađijem, rekao mi je da bi to mogla biti zamka ovog života. Ako deca plaču, damo im slatkiše. To će ih ponekad umiriti. Isto tako, sidiji nas mogu pokoriti. Poigravamo se sa sidijima neko vreme, a onda izgubimo putanju svog razvoja, našeg suštinskog puta. To se dešava.

Postoje razni sidiji koji se sami od sebe dešavaju.
Patanđali kaže: “Ignorišite ih. Nastavite dalje.”

Tako treba da radimo. Kad god postignemo nešto, ono što je sigurno, sviđalo se to nama ili ne, doći će i moći. Ignorišite ih, nastavite dalje. Ne zaustavljajte se dok ne dostignete Boga.

Postoji jedan veliki majstor Akalkot Maharadž, koji je živeo u 1800-tim. Jedan svetac koji je takođe bio moćan došao je da ga poseti.

Čim ga je ugledao, Akalkot je rekao: “Još uvek nisi ostavio onu ženu?”

Svetac je rekao: “Guru, treba mi tvoja dozvola.”

On je rekao: “Ostavi je.”

Znate li šta je ta žena bila? Jedna moć kreacije. Mi možemo kreirati stvari. On je konstantno prikazivao takvu moć svakome. Akalkot Maharadž je rekao: “Još uvek si zaglavljen sa nečim veoma malim, što ti oduzima mnogo vremena.”

Anandi MaTo je otpustio i evluirao dalje do sledećeg nivoa. Takvi majstori zaista nemaju nikakve veze sa svetom. Ali ako odemo kod njih skroz prazni i potpuno slobodno, oni nam daju tačno ono što nam je potrebno. Inače, nailazimo na ljude obučene u monašku odoru itd., samo da bi zadovoljili svoj stomak. Zato kažem da imate oči da vidite istinu. Time sebi činite veliku uslugu. U suprotnom, protraćićete život jureći lažnjake.


 

 
Prevod: Staša Mišić
Lektura: Jelena Fasbender
Uređivanje: Biljana Vozarević
Izvor:
mohandji.wordpress.com/2016/06/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE