Mohanđijeva supruga, Devi Mohan - joga, meditacija i Mai-Tri isceljivanje u Zagrebu i Splitu


Jogu kao drevnu disciplinu duhovnih, fizičkih i mentalnih praksi nastalih u Indiji, poznaje većina ljudi, barem kao fizičku disciplinu, jer jedan je od „stilova života“ do postignuća zdravlja i dobre fizičke forme. Joga je naravno puno više od toga, pri tome ona vremenom menja značenja na mnogo različitih načina s većim brojem interpretacija raznih autora. Postoji široki izbor joga škola, sa raznim postupcima i načinima pristupanja toj drevnoj vještini.

Zagreb i Split imali su čast da ugoste Devi Mohan, sertifikovanu instruktorku joge, koja je ujedno i predsednica međunarodne dobrotvorne organizacije ACT Foundation i aktivni član međunarodne duhovne misije njenog supruga i duhovnog Učitelja Mohanđija (www.mohanji.org).

Uz održavanja časova joge u svom joga studiju u Novom Sadu, Devi održava joga radionice i seminare na međunarodnom nivou, kao i seminare joge i pranajame na Univerzitetima. Devi takođe aktivno podržava i promoviše himalajsku školu tradicionalne joge (HSTY – www.himalayanschool.com) koju podučava na Mohanđijevim joga i detoks programima širom sveta.

U Zagrebu i Splitu Devi je održala dvodnevnu radionicu koja se temeljila na „putovanju po čakrama“. Ovo je treći put da Devi deli svoja znanja i spoznaje iz joge i drevnih znanja o čakrama i meridijanima u Splitu i prvi put u Zagrebu. Ovog puta, Devi je dodala i neke elemente iz tradicionalne škole himalajske joge, tako da je radionica bila još intezivnija.
Polaznici radionice dobili su još detaljnije razumevanje o ljudskoj auri, svakom pojedinom energetskom centru (čakre) - njihovim karakteristikama, blokadama, joga asanama i mantrama koje su dobre za balansiranje svake pojedine čakre, te životnim lekcijama koje su povezane sa svakom pojedinom čakrom i još mnogo toga.

Joga asane bile su na srednjem nivou i izvodljive za sve, a Devi je teoriju na predavanju obogatila vlastitim primerima i iskustvima na njen autentičan, zabavan i poučan način.
 

 

joga devi

 


Devi je pored izvrsne i autentične joga radionice, na večernjem predavanju predstavila rad svog duhovnog učitelja i supruga Mohanđija.  Nakon prikaza njihove međunarodne misije, ona je uvela učesnike u predivan unutrašnji svet putem Mohanđijeve meditacije „Moć čistote“. Devi je davanjem šaktipata  iznova podigla već divno iskustvo na još viši nivo prenosom visoke duhovne energije.
Drugog dana radonice, Devi je omogućila i intenzivnu individualnu seansu energetskog isceljivanja (Mai-Tri isceljivanje). 

„Sva tri događaja, joga radonica, predavanja uz meditaciju i Mai-Tri isceljivanje bila su neverovatno intenzivna i puna energije. Osećala sam se kao da letim ulicama Zagreba i Splita odlazeći na radionice i povezivanje s grupom. Ti pojedinci su očito pozvani da se okupe, kao da su pažljivo „pozvani“ od strane Majstora, kako bi se mogla stvoriti snažna energija. To je bilo potpuno izvan ovog sveta uz predivnu toplinu koja je izbijala iz mojih dlanova tokom šaktipata, što je takođe bilo vrlo intenzivno zbog njihove velike prijemčivosti“,  rekla je Devi Mohan.

Neki od polaznika poklonili su sebi sva tri iskustva - jogu, meditaciju i Mai-tri isceljivanje i prošli su  kroz duboko unutrašnje čišćenje te osetili veliki pomak u energiji. Devi je napomenula kako oseća duboko ispunjenje jer je kao  instrument Mohanđijeve energetske prisutnosti i učenja, došla do tih zadivljujućih ljudi koji su zreli i spremni za intenzitet takvog iskustva.

"Meditacija "Moć  čistote" je upravo neverovatna, neobično drugačija od bilo koje druge meditacije koju sam ikad probala"
, rekla je jedna od polaznica. Dodala je kako je na svom amaterskom putovanju u joga učenju i vežbanju do sada upoznala više instruktora, ali nikada do sada nije dobila tako vredne informacije o energetskim centrima, meridijanima i uopšte o jogi. Budući da je prošla sva tri događaja, pitali smo ju koji joj se deo Devinog programa najviše svideo.

„Ne mogu da izdvojim deo, jer od početka do kraja osećala sam se kao da sam na pravom mestu, u pravo vreme. Od joge, meditacije do isjeljivanja, baš sve je bilo predivno i već nakon par dana osvestila sam intenzivan pomak. Fenomenalno iskustvo.“
(Ivana, Zagreb)

U Hrvatskoj će se Devi pridružiti svom duhovnom učitelju i suprugu Mohanđiju u održavanju posebnog ritrita na ostrvu Hvaru. Na ritritu će se održavati i jutarnji joga časovi.
Takođe, nakon Hvara održaće se i dvodnevni ritrit na bosanskim piramidama, što je za mnoge do sada bilo snažno i isceljujuće iskustvo.

 

Sve detalje o navedenim događajima i radu Mohanđi Fondacije potražite na mohanji.org i devimohan.com.  


 Autor: Ivana Tišljar

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE