Ko je Maha Sambodi Darma Sanga guru?


Danas poznat kao Maha Sambodi Darma Sanga guru, Ram Lal Bomđan je rođen u porodici zemljoradnika 1990. godine u Nepalu. Kao petnaestogodišnji dečak odlazi u nepalsku džunglu Halkoroja gde započinje svoju šestogodišnju tapas meditaciju, bez hrane, vode i sna, sa ciljem da oslobodi sve ljude, životinje i biljke iz kruga samsare. U tom periodu je stekao pažnju javnosti i tada su ga nazvali "Buda boy".


Darma Sanga kaže da je tokom 6 godina tapas meditacije primio mnoga učenja od mnogih visoko duhovnih bića
, probuđenih, Buda, božanstava i gurua i nakon završenog tapasa 2011. dobio je titulu Maha Sambodi Darma Sanga.

 

 

 


On nam daje "Maitri Darma" učenje - mudrost sveopšteg mira, prijateljstva, ljubavi i dobrote. Ova Darma je kombinacija doktrina koje sadrže istinu svih religija. Guru postepeno otkriva duboku mudrost koja je svojstvena Maitri Darmi, privlačeći mnoge tragaoce za istinom, ljubitelje mira i poklonike širom sveta. Maha Sambodi Darma Sanga guru je postavio 11 Maitri principa za život i objavio molitve i mantre kroz koje on emanira njegove Maitrija poruke.

Obučen u jednostvnu belu odoru, Maha Sambodi Darma Sanga radi neumorno za dobrobit celog sveta i vodi Guru Marga gurue (sanjasini u plavoj odeći koji su se potpuno odrekli prethodnog načina života), Maatma Marga gurue (oni koji su u delimičnom odricanju) i svetovnu sangu (ljude koji žive setovni život), tako da mogu postati Maitri svetionik za dobrobit i podizanje svesti u svetu.

 

maitri

 


Guru Darma Sanga nastavlja svoj rad ovde na Zemlji i u bezbroj drugih svetova i vodi nas ka buđenju predivne Maitri Bave - osećaj koji vidi svet kao jednu porodicu
, mesto gde živimo u skladu jedni sa drugima i svim oblicima života, bez i najmanjeg povređivanja, postupajući prema svakom podjednako bez diskriminacije.

Neka celi svet prihvati Maitri mudrost u srce i probudi se!

 

 

 

Prevela i priredila: Aleksandra Šejpeš

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE