Možda te se plaše jer si ISKRENA i SNAŽNA, jer ih teraš da skinu maske


Možda te se plaše jer si previše iskrena u doba kada ljude privlači slatkorečivost, privlače ih oni koji manipulišu svojim rečenicama i oni koji znaju kako učiniti da laž bude privlačnija od istine. Možda je tvoja istina gorka onima koji ne žele da okuse original – onima koji samo žele šlag sa torte.

Možda ih plašiš jer tačno znaš šta želiš i znaš šta ne želiš, a svi su drugi izgubljeni u pokušaju da isto to otkriju. Možda su toliko izgubljeni u svojoj nesigurnosti da odbacuju svakoga ko je siguran u sebe, ili su se možda samo navikli na ljude koji su nesigurni i koji sada ne razumeju ko su.

Možda te se boje jer ne želiš sudelovati u njihovim igrama, u kojima su svi toliko opsednuti pobedama, da je gubitnik svako ko ne igra. Možda si okružena ljudima koji su toliki stručnjaci u igranju igara da uopšte ne znaju kako je na suprotnoj strani i ne žele ponovo biti početnici.

Možda te se plaše jer im govoriš ono što ne žele čuti i jer su navikli da im se serviraju laži.
Možda žele verovati u bilo koju sliku koja je stvorena za njih i ne žele videti ko su oni uistinu. Možda su im tvoje reči toliko nepoznate, da ih jednostavno ne razumeju ili im ne veruju.

Možda ih plašiš jer obraćaš pažnju. Ne zaboravljaš šta su rekli dok su bili ljuti, ili dok su bili ranjivi, obraćaš pažnju na njihove oči i govor tela, obraćaš pažnju na ton njihovog glasa i gestikulaciju. Možda nisu navikli da ih neko vidi ili čuje i tvoja im pažnja predstavlja nelagodu, jer to znači da moraju skinuti maske.
 

 

slobodna zena

 


Možda te se boje jer znaš da osećaju je strah, a ti ipak još nisi oprezna. Možda si neoprezna sa svojim srcem i osećajima i oni ne znaju kako se nositi s njima, oni ne znaju kako se nositi s bilo čime što narušava njihovu sigurnost, koja narušava njihovu rutinu ili realnost. Možda tvoje srce kuca brže od njih i ne mogu s tobom držati korak.

Možda te se plaše jer ih ne trebaš.
Jer znaju da možeš preživeti bez njih, jer znaju da ih nećeš čekati, jer znaju da ćeš se zauzeti za sebe, jer znaju da nećeš dozvoliti da budeš samo još jedan broj na njihovoj listi.

Možda ih plašiš jer ceniš samu sebe, jer si dovoljno snažna da odeš i jer si dovoljno pametna da znaš koliko vrediš. Možda su se toliko navikli da budu na pijedestalu da ne znaju biti nigde drugde.

Bez obzira na razlog, nastavi da ih plašiš. Nastavi da ih plašiš svojom iskrenošću, snagom, svojom dobrotom, svojom ljubavlju, razumevanjem, svojim rečima, svojim očima, svojom prisutnošću i svojom sposobnošću da ih pročitaš. Čitaj ih i dalje sve dok ne pronađeš nekoga ko je jednako hrabar kao i ti, i koji se neće tako lako uplašiti, nekoga ko je jednako “strašan” kao i ti.

 

 Autor: Zdrava i Sretna, zdravaisretna.hr

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE