Emocije ~ ISTINE I ZABLUDE


Emocije su nestabilni energetski talasi, vrlo male jačine koji putuju po nivoima uma, u osobama i između osoba koje ih osete. To su energije koje nisu životno povezane i energije su rastegljivih – promenljivih talasa. Necelovite energije su na smrt gladne energije, koje se moraju vrlo brzo priključiti na izvor hranjenja kako bi mogle opstati.

To je moguće - jer su to komadi od celine i u velikim su količinama, između kojih dolazi do spajanja ili rastavljanja komada energija. To se odnosi na negativne emocije za koje bi se moglo reći da su ispod nule, i za pozitivne emocije – talase koji su iznad nule. I jedne i druge nisu celovite, više putuju kao strelice nego kao talasi zato nikad ne prelaze središte. Susret u središtu stvara očitovanja. Kad bi emocije putovale ispod i iznad nule i susretale se između mnoštva primatelja i davatelja, tada bi na zemlju padale materijalne vrlo ružne amorfne činjenice.

Ne daj bože da je tako moguće, ni avioni ne bi mogli više leteti od silnih nakupina smeća. Emocije se više lepe za tela, a misli lete. Zato je rešavanje od emocija rešavanje od bolesti. Emocije su poklopac koji skriva u trezorima crnine – sukobljene energije.
Emocije deluju hipnotički na telo, u smislu zadovoljstva i u smislu nezadovoljstva.

Što se tiče delovanja emocija na život, one su blokatori inteligencije. Pozitivne emocije su provokatori brze produkcije unutarnjih opijata i nešto serotonina. Negativne emocije su provokatori većeg stvaranja adrenalina i stresnih hormona nadbubrežne žlezde. Nakon dužeg trajanja negativnih emocija, može doći do veće produkcije unutrašnjih morfina i potiskivanja u dublje slojeve gde će se umrtviti deo živih struktura i izazvati bolove.


Bol se ne mora osetiti jer ga potiskuju morfini, delovanjem morfina bol se ne oseti. To je stanje kad se emocije usmeruju prema telu. Kad se usmere prema osobi i egu tada nastane košmar i panika. Prirodne energije koje prolaze kroz morfine se umiruju, strelice nisu više moćno ubojite. Produkcija morfina je nužno zlo za kraće vreme. Na dužim stazama morfini se ne stvaraju pa dolazi do bolova i bolesti.

Umirenje energija u sukobu ne znači da se sukobi rešavaju. Sukobi se stalno amortizuju, ali stalno postoje i još se kupe. Kad se uspe da se životna energija useli u sukobe, tada nema više sukoba, ali se za neko vreme oseti više bolova, iz razloga što se izvlače i istiskuju ( sukobljene energije ) iznad kontrole morfina i tada ih život raspršuje.

stanjaPravilna terapija bola nije davanje sredstava protiv bolova i njihovo spremanje. Telu treba dati života i isterati sukobljene energije kako bi se život uselio u tim poljima. Do bolova dolazi isto tako kada su prirodne energije iz živih ćelija preokrenute i kad njihova jačina nadmaši moć morfina i kad na tim područjima nema živih energija. Žive energije stvaraju mir. Što je više života više je u telu mira.

Razumevanje kako je za radost isključivo odgovoran serotonin je više nego pogrešno i vrlo usko razumevanje iz vrlo uskog znanja. Serotonin je nešto posledično, što proizilazi od povezanih ili sukobljenih energija. Kad bi sve zavisilo od serotonina bilo bi lako. Proizvedemo velike količine serotonina, dajmo ljudima i svi će biti ludo veseli.

Na neki način to se radi sa lekovima koji ili blokiraju njihovu razgradnju, ili provociraju njihovu proizvodnju. Slično je kao kod lečenja dijabetesa od povišenog šećera u krvi. Potrebni su lekovi, ali lekovi koji se daju kod djabetesa 1, nisu nikada nikoga od dijabetesa izlečili. Serotonin stvara veselje kao što veselje deluje na veću produkciju serotonina. Veselje je preokrenuta tuga. Kad bi se u trenutku veselja uzeo serotonin, veselje bi odmah preraslo u duboku tugu.

U suštini tuga bi bila potrebna za izlečenje onoga što stvara žalost. Tuga je čisti osećaj iz duše, koja kad uvidi kako se živi i sa kojim teretima se muči telo, život i ona sama, duša u nekom razdoblju postane tužna, to je svesna patnja. Čovekova stvarnost i sveukupne njegove funkcije su mnogo dublje i složenije od nekih pojedinačnih molekula. Čovečije fizičko telo je samo jedan nivo. Dalji nivoi  su eteričnost, astralnost, mentalno, duhovno, svemirsko i nirvana. Energije života su dubina u evoluciji. Nisu energije boja nastale odjednom niti na istom nivou. Sve je u jednome, ali vrlo složeno da bi se moglo iz konteksta jedne molekule tumačiti celovitost neke reakcije.
 


 

 

 

 

Priredili: Marina i Miloš Ostojić
Autor: dr Anton Krajcar
 

Knjige dr Krajcara možete kupiti u knjižarama Delfi, sve novosti i obaveštenja možete pratiti na oficijelnoj Fejsbuk stranici.


dr anton krajcarAnton Krajcar po struci je lekar. Specijalizirao je opštu medicinu i stručno usavršio analitički orijentisanu psihoterapiju, kardiologiju, neurologiju i urgentnu medicinu. Nakon obavljanja dužnosti na mestu načelnika Buzetskog doma zdravlja, otvara privatnu ordinaciju gde se posebno bavi psihoterapijom.


Dr Krajcar je sada u penziji i živi sa porodicom u Buzetu, uči od svega i svakoga, kako voli reći, čak i od mrtvog kamena, a pre svega istražujući sebe kroz sebe
.

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE