Vrste KARME i KARMIČKI DUG prema životinjama i planeti


Postoji više vrsta karme koju svaka osoba treba da ispuni. Na osnovu te karme rađamo se baš u određenoj zemlji, u određeno vreme.
Postoji i kolektivna karma, kao što postoji kolektivna svest. Ljudi koji žive u isto vreme na Zemlji imaju zadatak da ostvare jedan deo karme koji je zajednički. To je kao jedna vrsta duga koji treba otplatiti. Dok se dug ne otplati, ne može se dalje.

Oni koji taj deo duga nisu otplatili, a napustili su telo, vraćaju se ubrzo 'natrag' - sve dok dug nije otplaćen u celosti. Ovo je vrlo loša vest za sve one koje nije briga šta će se desiti sa Zemljom nakon njihovog odlaska jer se gotovo u neverovatno kratkom vremenu vraćaju natrag, vrlo često na isto mesto.

Jedan od zajedničkih dugova koji delimo trenutno svi, jeste i dug prema životinjama koje su zbog ljudskog nemara i pohlepe ugrožene, kao i uništavanje prirode.
Zamislite ljude koji su odseli u luksuznom hotelu s maksimalnim brojem zvezdica (metafora za našu prekrasnu Zemlju). Najmanje što gosti hotela mogu da urade jeste da ne uništavaju hotel u kom su odseli. Uz obilje ponuđene hrane većina gostiju hotela odlučuje se da jede hranu načinjenu od nasilno ubijenih stanovnika tog istog hotela. To svakako ima svoje posledice.

covek i lavŽivimo u vrlo nestabilno vreme. Uzrujavamo se oko svakojakih dnevnih, političkih, društvenih i ostalih vesti. Jako nas uzrujava i nečija glupost, nesmotrenost, sebičnost, arogancija i pohlepa. Vlast je rezultat kolektivne svesti jednog naroda. Menjanjem svesti menjaće se i vlast.

Svest se menja ako pazite šta unosite u sebe. Svaki dan jedemo - svakih par sati. Ono što pojedemo postaje deo nas. Ako vam se ne sviđa svet u kom živite, pripazite šta unosite u sebe, koju hranu jedete, kakve filmove gledate, s kim i o čemu razgovarate, kakve misli vrtite u glavi. Nije dovoljno samo jedno od nabrojenog, ispravnost treba postojati na svim nivoima. Ljutnja neće pomoći, treba menjati životne navike - za početak barem prestati praviti štetu.

Od vraćanja duga prirodi ne možemo pobeći niti kao pojedinci niti kao kolektiv... između ostalog zato smo svi sada tu.

 
Preuzeto sa: Dani Ella facebook profil

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE