Kratka vežba koja će vam PROMENITI ŽIVOT


Dragi ljudi, danas želim da podelim sa vama jednu od izuzetno kratkih i efektnih vežbi, koje vam zaista mogu promeniti život. Veoma je jednostavna i ja je praktikujem svakodnevno. Možda se i vama svidi.

Verujem da je jedno od ključnih pitanja da li život vodimo pod tenzijom i u strahu, ili smo opušteni i verujemo da sa lakoćom možemo uživati u životu. Ukoliko smo stegnuti, često ćemo plivati uzvodno rekom života, sve ćemo nastojati da kontrolišemo i umesto da se radujemo, mučićemo se i jednostavno nećemo primećivati sva čuda koja čine naš život. Tako ćemo svoju energiju trošiti uludo i biti manje efikasni, šta god da radimo. Verujem da će nas reka života na kraju dovesti na pravo mesto, opirali se mi ili ne, ali možda ne mora sve da bude tako teško.

Setite se sebe kada ste radosni i srećni. Da li ste tada pod tenzijom ili ste potpuno opušteni? Da li je uopšte moguće biti srećan i pod tenzijom istovremeno?

U jednom periodu života, vrlo često su mi ljudi govorili da se opustim. Ali, uopšte nisam mogao da ih razumem. Zapravo, kada god bi mi to rekli, ja bih odgovarao: „Ma opušten sam, BRE!“

Danas mi je jasno da sam bio veoma nervozan i ljut, ali meni se tada zaista činilo da sam opušten, šta god da je to značilo. Zapravo nisam ni znao šta znači „biti opušten“! Jednostavno nisam bio svestan koliko sam bio uplašen.

Ukoliko prepoznajete makar delić sebe u ovim rečima, probajte sledeću vežbicu kojoj me je podučio divni Siniša Ubović:

smirenostZažmurite i počnite nešto dublje da dišete. Na svaki udisaj recite u sebi „Ja sam“ i dok izdišete recite „opušten“ (ili „opuštena“). Ponovite to nekoliko puta.

Da biste osetili efekte ove vežbe dovoljno je i pola minuta. Potom otvorite oči i obratite pažnju na to kako se osećate. Ukoliko se odjednom osetite opuštenijim, uvidećete da ste pre ove vežbe bili pod tenzijom.

 


Ovu vežbu možete praktikovati čitavog dana, kad god se setite. Potom posmatrajte kako se vaša percepcija života menja i kako vremenom to postaje vaše prirodno stanje.

Ukoliko je probate, slobodno podelite vaše iskustvo na ovoj stranici.


Voli vas, Marko!

 


 

Autor: Marko Maoduš, Follow Yout Heart Coaching Marko Maoduš

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:


Kako ostati motivisan i negovati motivaciju?

Deca u sadašnjem trenutku

Moć navike: Kako se osloboditi?

Život počinje izvan komforne zone

Kako najbolje organizovati sebe?

Kako da vodimo nadahnut život?

Priča o neuvredljivom čoveku

Priča o kralju i prijatelju
Živeti kao kanal Univerzuma

Kako napuniti cediljku vodom - poučna priča
Jedan od načina da rešimo svaki problem

Kako je jedan skijaški vikend postao duhovno putovanje

Još malo o ZASLUŽIVANJU

PUT KA SLOBODI vodi kroz SRCE

Kako izgleda kada ŽIVOT TEČE?

Da li imate STRAH od SVETA?

Kako izgleda kupovina poklona kada smo U NULI?

Šta znači SVET JE NAŠE OGLEDALO kroz učenja starih Esena?

Jutarnja kafica sa BOGOM

Priča o OSTVARENOM SNU

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE