Zahvalnost vodi ka MIRU i PRIHVATANJU


Ako se ne osećamo ugodno u ovom trenutku, ako osećamo nemir i potrebu da nešto u njemu promenimo, to je jednostavan znak da ne osećamo dovoljno zahvalnosti ka životu, i da je naša celokupna pažnja, umesto na onome što je ovde i sada, usmerena prema onome što NIJE ovde i sada!

Osvešćivanje i prepoznavanje onoga što je ovde i izražavanje zahvalnosti na tome trenutno prebacuje fokus naše pažnje sa onoga što nemamo na ono što imamo. Izražavanje zahvalnosti je pokazatelj istinskog životnog bogatstva.

Čarolija zahvalnosti je u tome što ona i najvećeg "siromaha" u trenutku čini najbogatijim, jer zahvalan čovek zna vrednovati i biti istinski zadovoljan s onime što ima, dok nezahvalan čovek, bez obzira koliko posedovao uvek sam sebe doživljava siromašnim, jer u sebi stalno oseća prazninu i nedostatak nečega, večno je uskraćen za ispunjenje.

Međutim, sa zahvalnošću si uvek bogat, čak iako materijalno ne poseduješ mnogo, jer jednom kad je iskreno izraziš, ona automatski u fokus tvoje svesti dovodi još više stvari na kojima možeš biti zahvalan.
Tada shvataš koliko si već blagoslovljen i bogat samim time što jesi.

 

 

zahvalnost

 

 

Istinska zahvalnost je odraz šireg shvatanja života koje razume da je pravo merilo bogatstva količina ljubavi i radosti koja protiče tvojim srcem svakog trenutka, a ne stanje koje zavisi od statusnih obeležja i materijalnog posedovanja.

 Preuzeto sa: novavizija.blog.hr

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE