Svesno HODANJE ~ Pokret koji se širi svetom


Tehniku Svesnog hodanja osmislio je i poklonio nam Mohanđi.

Prvi put je javno plasirana na Svetski Dan Joge 21. juna 2015. godine. Čast nam je što ovu tehniku koja je već je rasprostranjena u svetu (u SAD, Kanadi, Australiji, Dubaiju, Indiji, Makedoniji, Rusiji...) možemo da podelimo i sa našim sugrađanima. Po tome bi bili jedinstveni u našoj zemlji.

 

Ona nam pomaže da se ustoličimo u sadašnjem trenutku, podstiče metabolizam, čuva zdravlje i uči koncentraciji i usredsređenosti na kičmu. Poboljšava se sabranost pažnje, unutrašnji mir i staloženost. Kada se radi u grupi, grupna energija pojačava efekat. Energizuje se čitavo telo i bodri duh. Osim toga, neguje se zajedništvo i razvijaju se nova prijateljstva.


Svesno hodanje treba da bude tehnički pravilno izvedeno, jer bi se na taj način najviše pomoglo da hodanje bude svesno i namenjeno potrebama čovekovog tela i duha, da utiče na pročišćavanje unutrašnjeg prostora, nervnu ravnotežu, razvoj mišićne muskulature, razvoj kardio-vaskularnog sistema i podsticanje pozitivnog i realnog pogleda na svet. Ušteda i generisanje vlastite a time i grupne  energije su ogromni.


Ovu tehniku predstavili smo i javno na manifestaciji "Sportsko jutro" u Novom Sadu 25. oktobra. Organizator je bio klub "Sportisimo Novi Sad" uz podršku Gradskog komiteta za sport i omladinu: 

Tehniku možete naučiti na našem organizovanom Svesnom hodanju u Beogradu, Novom Sadu, Loznici i na Popovici.  Naravno, sve je potpuno besplatno!


Više o tome pogledajte na Fejsbuk stranici


Conscious Walking  - www.facebook.com/consciouswalking
ili pišite na consciouswalking@mohanji.org

 

 

svesno hodanje beograd

 

 

svesno hodanje novi sad

 

 

svesno hodanje loznica

 

 

svesno hodanje popovica

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE