Kako shvatiti svoj UNUTRAŠNJI PROSTOR?


Šta znači shvatiti svoje emocije? Znači proživeti ih u potpunosti. Lakše je definitivno kada već postoji shvatanje o tome da „ja jesam svest koja iskušava“, ali nemoj se previše brinuti ako ti je to shvatanje još uvek nejasno. To će doći spontano. Doći će kada shvatiš da koliko god bolna i iscrpljujuća emocija bila, kada odlučiš da staneš i iskusiš je, ti ostaneš, ti bivaš, ti živiš dalje.
Telo se može trzati, može iskusiti velike bolove, a može i samo osetiti blago strujanje. Nebitno je, jer ti nisi to, to je ono što iskušavaš. Emocije su tvoj put ka slobodi, kada ih pomno shvatiš kroz doživljavanje svake od njih, sve će ti postati jasnije. Shvatajući bol, shvatićeš svet (sve), shvatićeš sebe.

Shvatiti znači obuhvatiti, odnosno doživeti ono što već jeste tu.
Tvoje emocionalno telo se neće samo razrešiti. Ono čeka da ga shvatiš. To je odluka koju si davno doneo i prožvakaćeš taj zalogaj pre ili kasnije, kako god ti hoćeš. Zar nije ono što je naporno i bolno zapravo upravo to držanje poluprožvakane hrane/energije u svojim ustima? Nije li to jedino što te muči? To što ne možeš da dišeš jer imaš puna usta?

Ako te šaka boli, to je zato jer je stisnuta. Pusti. Dopusti.

oslobodi seVeruj mi, veruj svima nama koji smo već prošli kroz taj proces. Svi prolazimo kroz ista iskustva. Nijedna emocija nije tvoja, nego kolektivna. Ne moraš razumeti prirodu svemira, ne moraš preispitivati ako ne osećaš potrebu da preispituješ.
 
Ako preispituješ onda si na stazi znanja i podstičem te da nastaviš. Preporučujem ti slušanje raznih učitelja koje će ti pomoći da istražuješ istinitost misli koje ti se pojavljuju. To se zove preispitivanje, istraživanje tačnosti ideja, misli i koncepata. Radikalna istraga koja oslobađa! Biti realan pre svega! Ranjiva iskrenost!


Ako te umara pokušavanje da shvatiš šta se događa i nikako ne možeš da izađeš na kraj sa iskustvom, ne brini, verojatno si samo jedna od onih duša koje idu putem ljubavi, odnosno prepuštanja, a ne znanja. Ovaj put je put pobožnosti, molitve i/ili meditacije. Klanjanje i/ili umirivanje, otpuštanje kontrole koje ti donosi spasenje!

Na kraju oba su puta isti put, samo su dve različite perspektive. Znanje na kraju i jeste poput ljubavi – oboje osvešćuju, obe staze jesu staze po kojima putuje svest. Oboje na kraju dolaze jedno uz drugo. Potpuno znanje shvata da je ljubav. Ljubav jeste znanje da je sve dobro i savršeno kakvo jeste.
Samo stani, pozivam te, stani, proživi svoje emocije i sve će ti biti jasnije.

Kombinacija preispitivanja i doživljavanja može biti potrebna do neke mere, kada zapne jedno, može pomoći drugo. Sam/a ćeš otkriti kakav je tvoj put.

Na kraju sve se svodi na isto > u tvom umu se pojavi misao > misao izaziva emociju.

znanje i ljubavProživi i doživi emociju, i vidi misao koja ju je izazvala. Ako ti je teško doživljavati misli, onda se počni moliti, kome god ti odgovara. Počni fokusirati um na nešto što ti donosi olakšanje. I proživljavaj. Radikalno!

I veruj, sve je u najboljem redu. Čini se da nije samo ako poveruješ glasovima neke zamišljene prošlosti.
Sve je dobro. Ljubav te čeka, ljubav je tu, moli te da je pogledaš.

 

Znanjem ili ljubavlju, shvatanjem ili prepuštanjem, levim ili desnim okom, oboje, nebitno.

 
 

 

 

Autor: Saša Iris Pavan


Iris Pavan  Sveprisutno nitko i ništa, koje se odražava kao djevojka od 22 godine, porijeklom iz Hrvatske. Prevođenje i pisanje neke su od ekspresija koje se spontano izražavaju kroz Iris.

 

 

 

 

 

 

 

  

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:


Probudi se! Dođi kući! LJUBAV TE ZOVE!

O ljudskom biću – IGRA SVESTI

O ljudskom biću – IGRA SVESTI - II deo

Podseti se svoje prvobitne prirode

Zarastanje rana Balkana

Kraljevstvo koncepata - Materijalni svet

Izađi iz MATRICE

Prava SLOBODA

SLOBODA od samog SEBE

Više i niže vibracije ~ LJUBAV sve POBEĐUJE

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE