Da li živite život u skladu sa svojom svrhom?


Koliko puta ste pomislili da biste radili nešto drugo umesto onoga što radite, a ni sami ne znate šta bi to bilo? Možda ste se obučili za nešto što vas uopšte ne privlači samo zato što su vam roditelji rekli da je to ono što treba da završite, ili ste se na svoju profesiju odlučili isključivo jer ste mislili da će vam doneti dobre prihode.


Preispitajte sebe šta je ono što volite da radite, a ne šta je ono što bi trebalo, što morate, što se od vas očekuje, što se dobro plaća... Naravno da su novac i sigurnost u poslu važni, ali ako radite nešto što ne volite – ne samo što to neće potrajati, već će negativno uticati na ceo vaš život.

Da li ste među onima koji jedva čekaju da dođe kraj radnog vremena ili godišnji odmor? Da li ste se ikada pitali zašto neko uživa u svom poslu i prosto ne oseti vreme koje prođe dok radi to što voli, a zašto je nekome posao noćna mora? Neko radi sa ogromnim entuzijazmom i strašću, a neko ga otaljava.  U čemu je tajna?


Odgovor je iznenađujuće jednostavan. Suština je biti u skladu sa samim sobom, pronaći istinske želje naše duše i našeg srca kojima ćemo dati svoj doprinos ovom svetu, pronaći šta nas toliko zanima da prosto osećamo zov iz srca da se bavimo time.

Neko bi rekao da treba pronaći svoju svrhu ili razlog postojanja. Važno je shvatiti da svrha ne mora biti jedna, kao i da se može menjati u različitim periodima života. Nekada shvatimo širi pojam onoga što je naša svrha i kada radimo sve što je u skladu sa tim osećamo se ispunjeno i zadovoljno. 

Jedna indikacija da smo na dobrom putu je bavljenje onim za šta imamo prirodan dar ili talenat. Tada smo u skladu sa sobom. Mnogi to pomešaju sa onim u čemu su dobri, ali to nije isto. Možemo biti dobri i u onome za šta nemamo talenat. Uvek je lakše postići sve što hoćemo sa većim stepenom uživanja ako je to u domenu našeg talenta i u skladu sa našim bićem.
Mnogo veći stepen zadovoljstva postižemo kada se posvetimo onome što radimo iz srca, sa ljubavlju. Kada pronađemo istinsku želju naše duše kojom doprinosimo čovečanstvu, tada radimo sa strašću.

 

 

sloboda

 


Kako doći do  spoznaje šta je naš zov? Jedno od pitanja koje sebe možete upitati je: „ Ako novac ne bi bio motiv, čime bih se bavio/la?” Odgovor na ovo pitanje može da vam da neke prve uvide. Oni koji kažu “Ali novac je bitan”, izgleda još uvek ne shvataju da univerzum nagrađuje aktivnosti koje doprinose čovečanstvu, posebno kada se rade iz srca, jer prate istinsku želju naše duše u skladu sa našom svrhom postojanja.

Često je spoznavanje sebe, povezivanje sa samim sobom, put koji traži dublju samopretragu. Neki su u tom traženju celog života. Obično se potreba da spoznamo zašto smo ovde i koja je naša uloga javlja u zrelijim godinama, a potraga traje dok ne pronađemo odgovor. Zatim, živimo dalje sa samim sobom, uživajući u putovanju zvanom život. Ima puno onih koji nikada ne spoznaju odgovor, žive tuđe neostvarene snove, ili su u trci za novcem, ne shvatajući da novac prati one koji su u skladu sa sobom.

Povezati se sa samim sobom i pronaći svoju svrhu je prvi  neophodan korak u postizanju životnih uspeha. Drugi korak je uklanjanje blokada, a to je već nova tema.


Kada radimo ono što je nama namenjeno, tada to ne osećamo kao rad, nego više kao hobi. Jednom prilikom su Rej Čarlsa pitali da li planira da se penzioniše. Odgovor je bio – Od čega? Zar ne bi bilo lepo da svi možemo tako gledati na svoj posao? To bi bio pravi pokazatelj da živimo u skladu sa svojom svrhom.

Ako ste spremni da otkrijete svoju svrhu ili odete na sledeći stepen jasnoće na ovu temu, prijavite se na predstojeći seminar „Dobro došli u svoju budućnost“ koji se održava samo jednom godišnje.
 Autor:
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com  063-1608116

 


 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE