Snovi su druga realnost u kojoj provedemo trećinu života


Da li sanjate? Da li imate noćne more? Da li su stvarne? Pomislite na njihovu realnost, samo na minut.

Kada ste u snovima oni su stvarni, a kada ste u noćnoj mori situacije kroz koje prolazite deluju kao stvarne. Veoma često u noćnoj mori pokušavamo da pobegnemo, ona može da bude veoma bolna, puna tuge, zastrašujuća. Kada odemo iz tog sveta i dođemo u ovaj, mi smo veoma srećni, jer smo mogli da pobegnemo iz te noćne more.  Siguran sam da imate snove koji su prelepi, divni i puni ljubavi. Želeli ste da ostanete u tom snu zauvek. Kada se probudimo iz ovakvog sna često zadržavamo taj osećaj topline i ljubavi tokom celog dana i nadamo se da ćemo ga opet doživeti kada odemo da spavamo. U zapadnom svetu imamo neka zbunjujuća mišljenja o snovima, noćnim morama i njihovim značenjima. Kada smo budni, kažemo da nisu stvarni, ali kada spavamo i dok sanjamo znamo da su stvarni. Kako ovo razrešiti?


Dve stvarnosti


Radi se o dve realnosti. Naš fizički spoljašnji svet je stvaran, kada smo budni i kada se krećemo u toj realnosti. Naš san i unutrašnji svet je stvaran kada spavamo fizički, i kada smo budni u svetu snova. Kada napustite svet snova oni  više nisu stvarni, jer ste preusmerili fokus iz jedne u drugu realnost. Vi , vaš fokus pažnje, duša, pomerili ste se iz unutrašnjeg sveta u spoljašnji, iz vašeg sveta snova u vaš fizički svet. Ovaj prelazak iz jedne u drugu realnost nastaje odmah nakon što se probudite.

Kada se probudim ujutro, prvu stvar koju primetim  je svetlo. Da li je tamnije ili svetlije? Ako je svetlije znam da se bliži vreme ustajanja. Onda proverim u svom umu kakav je dan i da li imam neke sastanke koje bi trebalo da organizujem tog jutra. Ako nema potrebe da ustajem rano, okrenem se i vidim koliko je sati. Takođe proverim kako mi se telo oseća, da li sam još umoran ili imam dovoljno energije. Odgovor će odlučiti šta ću sledeće uraditi. Ako ne bi trebalo da ustanem iz kreveta, ponovo se uspavam.Videću da li su jos neki snovi tu od pre par minuta. Možda je ostao neki interesantan koji će se nastaviti. Ponovno sanjanje zavisi od toga koliko sam umoran. Ako sam malo više budan da bih se uspavao, razmišljaću o snovima koje sam imao te noći. Dok ležim u krevetu setiću se koliko god snova mogu. Ako je bio neki san  koji smatram značajnim, prisetiću se detalja, pokušavajući da se setim kompletnog sna, sklapaću ga dok ležim polu uspavan u krevetu. Na ovaj način mogu da prenesem san iz unutrašnje u spoljašnju memoriju. Kada imam odgovarajuću količinu transfera, potražiću svoj dnevnik i početi da zapisujem ono čega sam se setio. Iako skoro sve što zapisujem nema logike u ovom fizičkom svetu, ima smisla u svetu snova. Ovi zapisi mi mogu pomoći da ih povežem sa nečim što se dešava u ovoj realnosti i to za nekoliko trenutaka, osim ako odmah prepoznam konekciju.

sanjanje


Zapisivanje snova


Ono što sam saznao u procesu zapisivanja snova je da shvatim na šta se odnose i da mogu iz njih odmah da steknem uvid u neke stvari. Neki snovi otkriju svoju poruku nakon nekog vremena i nakon nekog iskustva. Tek tada značenje sna postane očigledno. Ovo je način kako pomeram svoju unutrašnju realnost u spoljašnju. Ako se san odnosi na nešto što se upravo dešava u mom životu, kada dođem u određenu situaciju setiću se sna, jer sam ga već zapisao. Da nisam potrošio vreme zapisujući san, verovatno ga se ne bih setio u trenutku kada prolazim kroz situaciju, i na taj način bih propustio priliku da iskoristim njegovu mudrost.


Živimo u dva sveta

Srećom, ovo vam pomaže da vidite da smo mnogo više od fizičkog tela. Živimo u dva sveta, spoljašnji (fizički) i unutrašnji (snovi). Kada smo u jednom, generalno zapostavljamo drugi. Kada se probudimo ujutro i čim otvorimo oči počinjemo da se vezujemo za spoljašnji svet. Naš fokus ili duša, se tada pomera u preživljavanje u ovom stvarnom svetu, zahteva skupljanje naše energije, obraćanje pažnje gde idemo i kako se organizujemo u toku dana. Naš svet snova je samo ometanje u fizičkom svetu i zbog toga ga komletno zaboravljamo, dok smo fokusirani na to šta se dešava oko nas. Zbog toga naš svet snova nije više stvaran, ali samo nekoliko minuta pre buđenja bio je naša jedina realnost i stvarnost.

Još jedan razlog zbog čega je dobro biti svestan ovoga su mudrosti i uvidi koje dobijamo dok smo u svetu snova. Svet snova predstavlja viši nivo našeg postojanja. On nam daje uvide u situacije, ljude i izazove koji se dešavaju u fizičkom svetu. Kada budemo shvatili postojanje ova dva sveta moćićemo da otkrijemo mudrost i viziju našeg unutrašnjeg sveta.
 
Probudite se lagano, prikupite sećanje na san i prenesite ih u svoju memoriju vaše druge realnosti. Ako postoji značajan san, zapišite ga u svoj dnevnik snova. Budite svesni da možete uvek da uklizite u svoj unutrašnji svet koristeći svoju maštu i sanjarenje, ne morate kompletno  da zaspite.


Želim vam uvid, mudrost i ljubav dok istražujete svoje dve realnosti

 


Autor:
Ed Parkinson, wakeup-world.com

Prevela:

Jelena Nakić

Jelena Nakic  I am trying to find peace of my mind deep in the forest of my soul.


  I tako, kao večiti tragač, želim da podelim ono šta sam do   sada saznala. Smisao je moja pasija!


  Link do stranice ''Probudi se'':
  https://www.facebook.com/probudi.se.18

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE