Uvek je DO NAS


Glavni uzrok nezadovoljstva u našem životu je što nemamo kontakt sa sobom i svojim osećanjima.

Dok ne iscelimo uzrok, događaji u našem životu će se ponavljati i na žalost nećemo moći da napravimo promenu. Kao hrčak, vrtimo se u začaranom krugu nezadovoljstva i istih radnji čekajući da se nešto desi spolja, da se neko ili nešto promeni što na žalost nikad ne biva.


Da li ste se ikada upitali kako ste? Kako se osećate?
Da li je stegnuto i vaše telo?


Verujem da u stalnoj trci i jurnjavi za tamo nečega još i zaboravite da se upitate „ kako sam“?
Brz način života i svakodnevnica nas okupiraju da raspršeni na sto strana, radeći stvari uglavnom za druge, zaboravimo sebe. Dobro naučeni jer uzori su nam bili takvi, odlično smo uvežbali šta treba i mora. Nismo naučili da osećamo.


Treba, mora, trči, obavi, uradi, zaradi, odnesi, donesi iiii ..... uveče padnemo umorni, iscrpljeni, bez energije, neraspoloženi i nezadovoljni iako smo uradili sve.
Da li ste razmišljali šta se desi?
Zašto vas telo boli i opominje?
Da li uopšte to posmatrate tako?

„ Razumevanje tela je razumevanje osećanja.
Telo je energetska osnova ličnosti. Ono što smo mi na
psihičkom planu vidi se i na našem telu.“

Vilhelm Rajh

Svaka emocija ima svoju poruku i svrhu a mi smo zaboravili da osećamo. Tu divnu energiju u pokretu, naše emocije, nismo naučili da izrazimo i one ostaju potisnute u našem telu. Prekida se vertikalni tok. Energija stvara blokadu i telo reaguje jer ga boli. Kao posledica zadržavanja stvorio se mišićni blok koji narušava prirodni tok energije i celovitost tela.


Sa emocijama ne treba komplikovati. Ne treba ih blokirati, ne izokretati, ne prevoditi, ne glumiti i ne treba bežati od njih jer je nemoguće. Potrebno je doći u kontakt sa njima i izraziti ih.
Ako nemamo kontakt sa sobom i svojim osećanjima one iz našeg nesvesnog upravljaju našim ponašanjem čijim rezultatima nismo zadovoljni u svojim odnosima i u svakodnevnici.
Nije do drugih. Uvek je do nas.


Umesto da mi upravljamo svojim emocijama i sobom, one nas „ voze“. Nemamo razvijenu emocionalnu samoregulaciju i mislimo da nama upravlja nešto jače. Tada nismo u mogućnosti da išta promenimo živeći u ulozi žrtve i ostajemo u zabludi da je do drugih ljudi, do okolnosti i da nije ništa do nas što uopšte nije tako.


Sa emocijama je jednostavno. Potrebno je ući u kontakt sa njima.
Naši roditelji ili staratelji nisu nas naučili da osećamo jer ni „oni“ to nisu znali i to ne treba da nam je izgovor. Tada, tom malom detetu je to služilo da preživi. Danas nas, odraslu osobu, to sprečava da živimo željeno u svojoj autentičnosti i zadovoljstvu.
U našem telu je naš život. Oslobodite ga!

Naučite kako da se oslobodite zaglavljenih emocija na ovoj iskustvenoj radionici:

Emocionalno isceljenje i Emotivno čišćenje
Vreme:  08.04.2023, 11h-14h.
Mesto: Belgrade City Hotel, Savski trg 7, Beograd
Cena: 3000 dinara.
Opširnije o radionici pogledajte:  Emocionalno isceljenje i Emotivno čišćenje

 

BESPLATNI SEMINAR
POTISNUTE EMOCIJE: Kako nas ograničavaju i utiču na naš život
Prijavi se klikom na link:  https://sendfox.com/lp/36k9n9

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE