Novi roman Dušana Ninića ~ OTKROVENJE


Pisac Dušan Ninić, objavio je u februaru svoj novi roman pod nazivom “Otkrovenje”. Roman predstavlja nastavak njegovog popularnog dela “Otkriće”, objavljenog 2003. godine, koje je sam Ninić svrstao u istorijsko-političko-naučno fantastični roman koji naučno popularizuje i otvoreno govori o specijalnim ratnim dejstvima, ali i novom svetskom poretku i svemu što uz njega ide.

U romanu „Otkriće“ jedna grupa naših vojnika i političkih stručnjaka pri specijalnom državnom odeljenju, putujući kroz sopstvene i tuđe reinkarnacije i boreći se sa bićima (bogovima), koji su nas stvorili, uveliko utiču na današnjicu i svet oko sebe. Roman „Otkrovenje“ prati istu grupu prijatelja koji rade pri srpskom ministarstvu odbrane, u Odeljenju za praćenje WEB sajtova, ali čitalac uskoro otkriva da je to samo maska za vojno anti-terorističko odeljenje protiv specijalnih ratnih dejstava kako stranih država tako i vazemaljaca..

Ninić je autor i knjiga „Saznanje“ i „Spoznaja“ koje su objavljivane u nekoliko izdanja. U januaru 2012. godine Ninić je objavio i zbirku pesama pod nazivom „O duhu i u duhu“ koja je ilustrovana njegovim crtežima.

O Ninićevim knjigama
Čitalac se pita da li je Ninić, u svojim romanima, izneo nešto tajno u čemu je i sam učestvovao, ili je samo vizionar svog vremena?
Gen. major Svetozar Radišić daje jedan od mogućih odgovora na ovo pitanje:
„U vezi sa knjigama Dušana Ninića, jasne su samo četri stvari:
Prvo, napisane su u obliku romana.
Drugo, sadrže elemente koji zadiru u oblast kvantne fizike i uopšte najsavremenijih naučnih dostignuća.
Treće, čitaocima ostavljaju utisak da nose u sebi i strogo poverljive podatke.
Četvrto, autor piše kao da postoji grupa ljudi koja raspolaže oružjem koje može da spasi svet i da je to oružje dostupno pravednicima.

Romani ideje
Za knjige Dušana Ninića možemo sa sigrunošću tvrditi da su to romani ideje, a mogu se onsvrstati i u književno-umetnički smer koji obično nazivamo magijski realizam. U njegovim knjigama se elementi fantastike prepliću sa stvarnošću sa kojom se poistovećuju i tako prave skladnu celinu zasnovanu na objektivnom odnosu. Dalje, njegovi romani imaju i elemente sinkretizma, jer filozofiju i teologiju on skladno prepliće do takvog nivoa da su granice među njima gotovo neraspoznatljive.

Roman možete naručiti preko fejs objave ili na telefon: +381 64 2702337
Cena: 1.000 din. + poštarina 

 

Autor teksta: Jasmina Koprivica

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE