Sve je ENERGIJA ~ Čudesni svet KVANTNE FIZIKE


Ono što doživljavamo kao naš fizički materijalni svet uopšte to nije, čak to ne može biti dalje od istine. Mnogi dobitnici Nobelove nagrade za fiziku nam to svaki puta iznova potvrđuju. Među njima je i Niels Bohr, danski fizičar koji je dao značajan doprinos razumevanju strukture atoma i kvantne teorije.

‘‘ Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala , niste je još razumeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću satkano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima.” – Niels Bohr

Krajem 19. veka fizičari su počeli da istražuju odnos između energije i materije. Na taj način dotadašnja teza Newtonijanskog materijalnog svemira propada a zamenila je spoznaja da je sve u svemiru satkano od energije.

”Uprkos svim empirijskim dokazima, čak i sama pomisao da bi to mogao biti istinit opis prirode stvarnosti još uvek izaziva cinizam, nerazumevanje pa čak i bes.” – T. Folger

Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji se stalno vrte i vibriraju, a svaki zrači svoj jedinstveni energetski potpis. Dakle, ako stvarno želimo posmatrati sebe i saznati šta smo, mi smo zapravo bića energije i vibracija koja zrače svoj jedinstveni energetski potpis – to je činjenica koju nam kvantna mehanika konstantno iznova potvrđuje. Mi smo puno više od onoga što percipiramo da jesmo i krajnje je vreme da počnemo da gledamo  na sebe u tom svetlu.

Ako bi posmatrali sastav atoma mikroskopom videli bi male nevidljive tornadu slične vrtloge s beskonačnim brojem energetskih čestica koje se zovu kvarkovi i fotoni. Oni sačinjavaju strukturu atoma. Kada bi sve više i više fokusirali strukturu atoma na kraju ne bi videli ništa, promatrali bismo fizičku prazninu. Atomi nemaju fizičku strukturu, mi nemao fizičku strukturu, fizičke stvari stvarno nemaju nikakvu fizičku strukturu! Atomi su građeni od nevidljive energije a ne od opipljive stvari.

”Moramo prihvatiti nepobitan zaključak. Svemir je nematerijalan i spiritualan.” – Richard Conn Henry
 


Vrlo zbunjujuće zar ne? Naše iskustvo nam govori da se naša stvarnost sastoji od fizičkih materijalnih stvari. Otkriće da svemir nije skup fizičkih delova kako predlaže Newton, nego je holistička isprepletenost nematerijalnih energetskih talasa, dolazi iz radova Alberta Einsteina, Maxa Plancka i Wernera Heisenberga.

Nikola Tesla je jednom rekao:

“Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne pojave, u deset godina napredovaće više nego u ranijim vekovima svoje istorije.”

Srećom mnogi naučnici su napravili taj skok, i počinju da  ispituju posledice onoga što je otkriveno u kvantnoj fizici. Jedno od tih otkrića je da promatrač stvara stvarnost.

Temeljni zaključak nove fizike takođe priznaje da promatrač stvara stvarnost. Kao promatrači lično smo uključeni u stvaranje svoje vlastite stvarnosti. Naučnici su primorani da priznaju da je svemir umna konstrukcija.

Pionir fizike Sir James Jeans je napisao:

”Svemir sve više izgleda ne toliko kao velika mašina, nego kao velika misao.

Um više nije samo uljez u carstvu materije, radije ga treba percipirati kao kreatora i vladara carstva materije.

Ove informacije nam govore da se moramo probuditi i shvatiti da smo svi mi energija i zračimo jedinstveni energetski potpis. Osećaji i emocije imaju vitalnu ulogu, a kvantna fizika nam pomaže da vidimo značaj onoga što svi mi osećamo. Ako svi u sebi nosimo osećaje ljubavi i mira to će sigurno imati uticaja i na spoljašnji svet kao i na to kako se drugi ljudi oko nas osećaju.

”Ako želite da otkrijete tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije.” – Nikola Tesla
 


Istraživanja su pokazala da pozitivne emocije koje deluju u nekoj osobi mogu dovesti do različitih iskustava za osobu koja emituje te emocije i za ljude oko te osobe. Da li na subatomskom nivou frekvencija vibracije menja manifestaciju fizičke stvarnosti? Ako je tako na koji način?

Znamo da kada atom menja svoje stanje, on apsorbuje ili emituje elektromagnetske frekvencije koji su odgovorni za promenu njegovog stanja.

Da li različita stanja emocija, percepcije i osećaja stvaraju različite elektromagnetske frekvencije?

Da i to je dokazano. 

 

 

Izvor: https://matrixworldhr.com/2014/12/03/sve-je-energija-cudesni-svijet-kvantne-fizike/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE