Da li ste SPREMNI za BUDUĆNOST?


Ovaj tekst je namenjen onima koji su krenuli putem ličnog razvoja i svesnog života, koji su shvatili da sa ovim svetom nešto nije uredu i rešili da krenu od sebe na putu promene: probuđenima ili onima koji se bude i onima kojima je ljubav zamenila strah, ljudima koji gledaju u budućnost...

Želim i da vam čestitam na hrabrosti, nije mala stvar i da vam dam podršku da istrajete na tom svom putu! Kritikovaće vas i sputavati svakodnevno, a najviše oni koji se nisu ni usudili da zagrebu u svoje dubine i oni što su malo zagrebali i stali pa sada misle da sve znaju, a zapravo su preplašeni zečevi.

Mada, vrlo često će vam biti jasno da ste sami sebe najviše kritikovali i sabotirali i da vam za to niko drugi nije kriv.
Nađite način da motivišete sami sebe i istrajete, uprkos svemu.

Namenjen je i onima koji su krenuli tim putem svesnosti i ličnog razvoja, pa stali, i sada lutaju u raznim tunelima površnosti, materijalne dobiti, narcisoidnosti, egocentričnosti i komercijalizacije ezoteriju na razne načine: lažni sveštenici, gurui, prosvetitelji i šamani... Znamo za vas.

Ranije sam imala običaj da se bunim protiv ovakvih pojava, sada sam shvatila da su oni svi deo globalnog buđenja čovečanstva, i da i lažni i pravi učitelji imaju svoju svrhu u životu. Mnogo je izgubljenih duša danas koje lutaju traže spas i prolaze kroz užasno bolne i teške periode i svako sredstvo kojim se posluže da im olakša ili da smernice, dobro im dođe.
Ima i onih koji su jednostavno osetili potrebu za promenom, sami sa sobom.


Nije važno, svi oni imaju svoju svrhu u današnjem svetu i lako je razlikovati prave i lažne, oni koji vape za senzacijama i one koji su spokojni i zahvalni na svemu.

Prvi i najvažniji korak je da nikada više ne prestanemo svesno da dišemo, svakodnevno, i nikada više ne izgubimo kontakt sa sobom, svojim telom i svojim bićem. Obećajmo to sebi.
 

 

A ono što je jako važno da uvek znamo i da ne dozvolimo da nam prodaju neke lažne priče je sledeće:
 

1. molitve i meditacije vam neće pomoći da vam se ostvare želje i maštanja, one služe isključivo da postanete svesni sebe, svog okruženja i svog života i da vas na taj način oslobode robovanja, uslovljenosti i vezivanja. Tajna je uhvatiti sadašnji trenutak, kao takav i prihvatiti ga, bez opiranja i definisanja.

2. Takođe je bitno da znate da lepo i fleksibilno telo ne čini dobrog učitelja joge, nego je to jedan jednostavan način vežbanja koji može da pomogne čoveku da se poveže sa sobom bez obzira koliko godina imao. Koristeći svoju snagu ili svoje slabosti, kroz vežbe istezanja čovek bolje upoznaje sebe i povezuje se sa svim svojim delovima kako bi živeo svesnim životom i bio svestan svih događaja u sebi i oko sebe. To može da se postigne i drugim načinima vežbanja koji nam prijaju, ali nikako prevelika naprezanja i opterećenja koja forsiraju određenu grupu mišića do pucanja.

3. Način ishrane nije dijeta kojom sabirate kalorije ceo dan, jer hrana nam služi kao izvor energije i zbog toga je bitno šta jedemo, jer koliko života i energije bude bilo u hrani koju jedemo, toliko će je biti i u nama, ali podjednako je i post važan za čišćenje našeg tela i organizma koje unosimo toksinima kojih sve više ima u našoj hrani.

4. Prirodno je da se ponovo povezujemo sa prirodom i na drugačiji način razmišljamo o planeti i živim bićima i da shvatamo da lepota dolazi jedino i isključivo iznutra i sve manje imamo potrebu da podležemo bilo kakvim tretmanima lepote, ali zato sve više vodimo računa o higijeni naše duše pa uživamo u muzici, dobroj knjizi ili drugim vrstama umetnosti...

5. Biće mnogo brodoloma, demona iz prošlosti i mraka, bola, patnje i tuge i ponekad je put promene mnogo teži od same promene, i najteže je suočiti se sa sobom i prihvatiti svoje greške. To je sve potpuno normalno i ne smemo tada biti ni previše blagi ni previše strogi prema sebi, a tako ćemo znati bolje da razumemo i druga bića, da bi konačno uvideli da smo svi jednaki.
I za sve što se tiče našeg tela, naših emocija, osećaja, našeg života i našeg razmišljanja ne može nam dati odgovore niko, osim nas samih, ni prijatelj, ni učitelj, ni lekar ni nadrilekar...

N I K O!

Zato je toliko važno da se povežemo sa sobom da bi došli do odgovora koji su nam potrebni.To je proces. Treba da zaboravimo sve naučeno i programirano, a onda ponovo naučimo, odnosno, setimo se, onoga što smo zaboravili. Tada ulazimo u potpuno novu dimenziju u kojoj postoji samo sadašnji trenutak kao takav, ni dobar ni loš. Spremni smo da ponovo upoznamo i zavolimo sebe.
 


Čovek budućnosti će biti onaj koji je u ljubavi i povezan sa sobom, brine o sebi i svom okruženju, uzgaja sopstvenu hranu i gradi sopstvenu kuću, koristeći prirodne materijale.
Novac, kao razlog robovanja i životna valuta, gubi na važnosti, jer se vratio sistem razmene dobara i usluga, a ljudi su prestali da robuju materijalnim stvarima i imovinom jer su shvatili da ih to sve ne čini srećnim.

Brakove nećemo više sklapati u crkvi, niti će nam trebati matičar, a decu nam neće obavezno vakcinisati i pelcovati roboti sistema i farmaceutske mafije, nego će posao lekara i učitelja biti human i plemenit. Većina sadašnjih bolesti i dijagnoza zbog kojih pijemo lekove će se smatrati sramotnim, jer nismo uspeli da se izborimo sa najobičnijim životnim preprekama i slabostima, a to, složićete se, nije bolest, nego razlog da pokušamo još jednom.

Prevelike administracije i bankarski sistemi će izgubiti smisao, a namrgođeni političari, šefovi, direktori, vlasnici firmi koji se bave maglom i presipanjem iz šupljeg u prazno će biti prevaziđeni. I svi ti „mislioci“ po kancelarijama će ostati bez posla.

Izvore energije ćemo pronalaziti svuda, a naučićemo i međusobno da razmenjujemo energiju, kako je divno predvideo naš Nikola Tesla. Shvatate li sada zašto su mediji i veliki državni sistemi toliko zabrinuti i toliko nas bombarduju i plaše svakodnevnom apokalitičnim vestima i alarmiraju raznim epidemijama i bolestima?

Šta ako se okrenemo sebi i svojim životima?

Ceo sistem, na kom počiva svet, u kom danas živimo, se ruši i sve čime su nas plašili postaje nevažno!
Mislite da maštam i preterujem?
To se može desiti u jednom danu. Verujte mi.

Sve počinje od jednog čoveka, a naš um postaje mnogo moćna alatka ako ga reprogramiramo i preusmerimo sa frekvencije straha na frekvenciju ljubavi.
Buduće revolucije se dešavaju u svakome od nas, pojedinačno.
Are you ready for the future? The future is now.
 

 

 

 

Autor: Sunčica Božić

Digital nomad. Writer freelancer. Vegetarian chef. Junglist.
Half Buddha half Jedi.

instagram / facebook / linkedin

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE