Očistite svoju REKU ~ Vaše lično ENERGETSKO POLJE


Reka koja teče je odlična metafora za vaše lično energetsko po­lje. Zamislite da sve ono što je uzrokovalo vaš emocionalni bol blo­kira protok energije u vašem polju, kao đubre koje zapuši rečni tok.
Mnoge reke pune su đubreta, na primer plastičnih flaša, stakla ili papira. U nekima su slomljene grane drveća, a ponegde i mrtve životinje. Viđala sam kolica iz samoposluge u rekama, odlomljene komade betona, čak i automobile koji su tamo završili nakon neke nesreće ili nevremena. Šta će biti u nekoj reci zavisi od toga šta se sve dogodilo otkad ona postoji, kao i od toga kuda protiče. Neke reke su toliko zagađene da jedva uopšte i teku.

Čak i u onim rekama koje nisu zagađene ima prepreka. Svaka reka u koritu ima kamenje i stene. Prepreke su sastavni deo života.
Kada počnete da izvlačite đubre iz reke, pokreće se i đubre koje je bilo nagomilano oko njega, voda postaje mutna, teška i uzburkana pre nego što se reka smiri i voda postane bistra. Pro­ces isceljenja je sličan. To traje, a kada počnete, može da iskrsne i nešto što niste očekivali. Ipak, sve to radite kako biste kreirali čistiju i zdraviju reku, koja teče brže. Ako je to ono što želite, mo­rate proći kroz ovo.

Započnite dubinski rad na sebi
Čak i ako mislite da ste se izborili s nekom traumom, možda ni­ste na svim nivoima, već najverovatnije samo na mentalnom. Vaša energija je možda još puna toga, iako ste logički razjasnili sve što se dogodilo. Zato se nemojte iznenaditi ako otkrijete da još vučete sa sobom emocionalni bol zbog nečega na čemu ste već radili.

Prikazaću vam alate i tehnike koji će vam pomoći da raščistite nešto od unutrašnjih povreda, blokada i za­glavljene energije. Proučite ih i odaberite jednu za početak. Ne po­kušavajte u istom danu da radite s više njih. Možete ponoviti svaku tehniku koliko god puta želite. Znajte da će svaki put biti drugačije. Veoma je važno da ne žurite s tim - morate dopustiti vodama da se slegnu pre nego što nastavite dalje da kopate!

Ako osećate da ste se zaglavili, možda će vam biti potrebna pomoć. To je u redu, svima nam je ponekad potrebna pomoć. Ne možemo uvek sami da izvučemo automobil iz reke. Postoji mnogo načina da se jedan automobil izvuče iz reke - možete da uđete unutra i pomoću čekića i testere ga razbijete na manje delove koje ćete iznositi malo-pomalo, a možete i da zamolite da neko s manjom dizalicom dođe i pomogne vam da sve podignete u jed­nom potezu. Ne preporučujem nijednu od ovih metoda, jer samo vi znate šta je najbolje za vas. Možda niste spremni na to da vi­dite čitav automobil tako izvađen odjednom, već vam je lakše da podnesete vađenje manjih delova u dužem vremenskom periodu. Međutim, ukoliko ste umorni od toga što je taj veliki stari automo­bil tu, možda je za vas bolje da ga se otarasite u jednom potezu. Ne brinite, ne morate sada da donosite bilo kakve odluke. Kada se upoznate s vežbama, moći ćete da odlučite šta vam je potrebno kada za to dođe vreme.
Najbolje je da vidite koliko posla je pred vama pre nego što poč­nete, zato bacimo sada pogled na vašu reku. Procena štete

Ako ste vi reka koja teče od vašeg rođenja sve do ovog trenutka, koliko „đubreta” ometa vaš tok? Sledećih nekoliko minuta provedite vršeći tu procenu.

VEŽBA
Da biste uradili ovu vežbu, treba da uđete u svoje telo, zato pro­nađite mirno mesto i uklonite na neko vreme sve što bi spolja moglo da vas ometa. Dišite, uđite u svoje telo i opustite se. Zamislite kako se vaše duhovno biće skuplja oko vašeg fizičkog tela dok se pripremate da uradite ovu vežbu. Posmatrajte kako ono formira svetlosnu loptu iznad vaše glave i čekajte dok ne osetite da ste prisutni i spremni da počnete.

Sa svakim udahom vizualizujte kako se svetlosna lopta spu­šta malo niže u vaše telo, počevši od vaše glave (udahnite), zatim u vaša usta (udahnite), vrat (udahnite), grudi (udah­nite) i na kraju srce (ovde udahnite najmanje tri puta).


Zamolite svoju dušu da vam pokaže reku koja predstavlja vas i sav emocionalni bol koji nosite u svom energetskom polju. Kada vidite reku, zapamtite da je sve u redu, da je upravo ona­kva kakva treba da bude, a vi možete da je sredite. Možda će vas zaprepastiti to što vidite. To je takođe u redu, samo je po­smatrajte. Zadržite sliku te reke i dopustite sebi da se vratite u ravnotežu i prihvatite sve što treba da uradite. Znajte da je ovo možda tek jedan sloj reke, onaj na kom ćete raditi sada, a kada očistite taj sloj, možda će se ukazati onaj koji je ispod.
Ako osetite da možete, pogledajte pažljivije taj nered i đubre. Znate li šta predstavljaju svi ti delovi i komadi? Evo nekih mogućnosti.

Slupani automobil je možda neka velika trauma u vašem životu, nešto što niste zaista preboleli.
Polomljeno granje možda su ograničavajuća uverenja koja je neko ubacio unutra. (Ograničavajuća uverenja su uve­renja koja ograničavaju vaše sposobnosti, poput: „Nisam dovoljno dobar”, ili: „Nikad neću uspeti to da uradim.”)

Veliko kamenje i stenje zaglavljeno u rečnom koritu mož­da predstavlja ograničavajuća uverenja zasnovana na va­šem životnom iskustvu.
Znajte, u svakom slučaju, da ste vi jedinstveni i samo vi znate šta predstavlja to „đubre”. Pitajte svoje telo šta predstavlja sva­ka pojedinačna stvar, ukoliko to želite. Vaše telo zna odgovor.
Koliko je zdravo zemljište koje okružuje reku? Kakvo je vre­me? Šta još vidite? Sve se to možda odražava na vašu skalu zdravlja.
Kada budete spremni, lagano vratite svest natrag u prostoriju u kojoj se nalazite.


Možda će vas zaprepastiti kada vidite sve to đubre koje nosite svuda sa sobom. Imajte na umu da ste i dosad funkcionisali u svom životu, iako je sve to bilo tu. Sada kada ste počeli da raščišćavate svoju reku, u životu vam može biti samo bolje.

 

 

 

 

Autor: Abi Vin; odlomak iz knjige „Put ka zdravlju“

Izdavač: HARMONIJA knjige, www.harmonijaknjige.rs


 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE