Evolucija DUŠE ~ Kako se pravi PLAN vašeg ŽIVOTA


U svakoj inkarnaciji ste mešavina tri aspekta. Arhetip duše je večita osnova koja ostaje nepromenjena od života do života. Plan života, s druge strane, menja se od života do života radi unapređenja duše. Planu vašeg života pridodato je podrške radi određeno telo sa određenom ličnošću osmišljenom da vam pomogne u  postizanju ciljeva iz plana za ovaj život.

Evo jednostavne ali složene istine o evoluciji duše: vaša duša ima sveobuhvatnu nameru koju prenosi iz jednog života u drugi.


Za svaki život napravljen je zaseban plan koji širi i povećava evoluciju duše. Što se nalazite na višoj prečki lestvice razvoja duše, to je veće i vaše pravo da učestvujete u planiranju narednog života. Istovremeno, svaka inkarnacija postaje sve složenija i izazovnija,  isto kao što ste u šestom razredu sposobniji nego u drugom da radite samostalno na izradi sve komplikovanijih projekata.

Moji klijenti koji rade na regresiji duše često opisuju nebesku postavku i kako je plan za njihov život nastao tokom vremena između života. Zamislite da imate sedište u prvom redu i možete da posmatrate planiranje svog predstojećeg života. Evo šta biste mogli da vidite.

 

U duhovnom svetu sastanak se održava na mestu koje često nazivaju „pozorište izbora“. Tamo se na više ekrana prikazuju mogućnosti za narednu inkarnaciju. Često su tri ili četiri takva ekrana sa opisima mogućih tela i životnih okolnosti. Jedan može da prikazuje visokog, stidljivog Skandinavca; drugi nisku Kineskinju koja je kao dete bila  zlostavljana; treći može da vas prikazuje kao belkinju prosečne visine sa cerebralnom paralizom.

 

Duhovni vodiči uvek su u blizini kako bi mogli da pruže podršku i savet ako je potrebno. Što je duša manje razvijena, to vodiči imaju više posla, i obrnuto. Obezbeđeno je i ozbiljno okruženje koje pruža podršku i u kome se srećete sa jednim ili više duhovnih vodiča. Ti dobronamerni učitelji i savetnici pomažu vam da osmislite plan života za vašu predstojeću inkarnaciju. Počinje razgovor koji vodi stariji vodič, i vi zajedno radite na scenariju za vaš naredni život. Vi odlučujete o namerama koje ćete poneti sa sobom i koje će vama kao duši najviše pomoći u napredovanju. Vi odlučujete o prilikama koje će vam se ukazati za napredovanje duše.

 

Samo nemojte zaboraviti da ste sve vreme voljeni, da imate podršku i da vam je obezbeđeno vođstvo. Na svaki korak koji napravite, na svaku  odluku koju donesete, gleda se sa bezuslovnom ljubavlju, ali vas vaš tim vodiča podstiče i da se suočite s preprekama radi neprekidne evolucije. Nikada niste van staze. U životu će vam se stalno nuditi račvanja na putu u vidu izazova za dalji razvoj duše.

 

Zastanite na trenutak da razmislite o jednoj ili dve takve tačke u svom životu kada ste imali priliku da na stimulativniji način testirate svoje telesne-umne-duhovne sposobnosti. Dobro se sećam strepnje kada sam odlučila da napustim tradicionalnu psihoterapeutsku praksu i posvetim se svojoj strasti – vođenju duhovne regresije, širenju klijentovog mišljenja o ovom životu na sve živote.

 

Za vreme konferencije za planiranje rođenja, čeprkate po nerešenim problemima iz prošlih života. Sa svog povlašćenog položaja koji im obezbeđuje veća mudrost, vaši vodiči mogli bi da vas podsete na neki život iz američkog građanskog rata kada ste bili vlasnik plantaže. U tom životu, držali ste veliki broj robova koji su se starali o vašem domu, deci i stoci, a jedan od tih robova spasao je život vašem trogodišnjem detetu koje je palo u obližnji potok. Opterećeni krivicom i sramotom što niste bili tamo da zaštitite dete, nikada niste odali priznanje ili bar zahvalili tom robu na spasavanju. Karmički dug nije plaćen i to je dovelo do neravnoteže.
 


U ovom hipotetičkom slučaju, vaš duhovni tim vodiča mogao bi odlučno da preporuči da u planu za sadašnji život, budete starija sestra čija mlađa sestra (duša onog roba) ne čuje dobro i veoma su joj potrebni vaša ljubav i saosećanje. Lekcija za ovaj život je da otključate srce i da se starate o sestri u nadi da će se ona otvoriti vama. Vaš sebični ponos i nefleksibilnost blokirali su duboke veze u mnogim životima. Duša vaše sestre nosila je u sebi veliki bol koji je takođe uništio mnoge živote. Nikada vam nije oprostila što joj niste odali priznanje. Vaša sestra u mnogim vezama pravila se gluva, jer se osećala bezvrednom i nepriznatom. Jedna drugoj, kao sestre, možete pomoći da snažnim međusobnim prihvatanjem izlečite ono što ste donele iz prošlog života.

 

Slično tome, vaš karmički prtljag u brojnim životima bilo je  izbegavanje da imate dece iz straha da ih ne izgubite, bilo emocionalno ili bukvalno. Može se desiti da u sadašnjem životu osetite jak i neobjašnjiv strah kada vaš partner izrazi jaku želju da postanete roditelji. Otkrivanjem razloga za vašu rezervisanost, duhovni kod se aktivira da otključa „čelična vrata“.
Hajde sada da ispitamo princip koji nerešene okolnosti iz prošlih života energetski zadržava u memorijskom kodu duše. Te traume i emocije vezane za njih nosimo dok ne stignemo do tačke u sadašnjem životu kada smo spremni da oslobodimo i izbrišemo energiju koja je zaglavljena u svesti naše duše.

 

Moji klijenti koji rade na regresiji duše često otkriju ustrojstvo u prošlim životima. Ustrojstvo se, na primer, odnosi na to da ih je uvek iznova napuštao jedan roditelj, bilo fizički ili emocionalno. U memorijskom kodu duše, možda se čvrsto držimo za osećanje da smo bili žrtva, koje iz toga proizlazi. Ako možemo da oslobodimo i izbrišemo povređenost i bes vezane za to, moći ćemo da pustimo emocionalnu uznemirenost i dovedemo u ravnotežu energiju koja nam nanosi bol. Na taj način omogućavamo evoluciji duše da ostvari namere iz plana za naš život u ovom krugu.

 

Taj proces nikada ne utiče na slobodnu volju. U svakom životu možemo da izaberemo hoćemo li kroz evoluciju duše ići brzo ili polako. Napredna bestelesna bića, koja su uvek na našoj strani, daju nam slobodu da preskočimo po dva stepenika odjednom ili da idemo polako i postepeno, jedan po jedan. Kao duše u telima, mi često vršimo nepotreban pritisak na sebe jer osećamo da se nedovoljno brzo razvijamo, da nismo savršeni. Naši vodiči su ljubazniji, sve vreme nas ohrabruju da zakoračimo u laboratoriju učenja „sa oba stopala

 

 

 

 

 

Autor: Dr Linda Bekman; odlomak iz knjige „Evolucija duše“

Izdavač: HARMONIJA knjige, www.harmonijaknjige.rs

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE