Ključ za ZAKON PRIVLAČENJA ~ Primer efikasne VIZUALIZACIJE


Vaša sposobnost da vizualizujete svoje snove pomoći će vam u njihovom ostvarenju.

Vežbe i tehnike vizuelizacije su neverovatno moćne. Neki psi­holozi danas tvrde da jedan sat vizuelizacije vredi kao sedam sati fizičkog napora. Ne zaboravite, vaš podsvesni um ne prepoznaje razliku između stvarnog iskustva i živopisno zamišljenog doživ­ljaja. Ne može da napravi razliku između sećanja, zamišljanja ili realno doživljenog iskustva.

On (podsvesni um) odgovara jednako na sve njih. Pomoću različitih tehnika vizuelizacije, možete u pot­punosti iskusiti bilo koju situaciju kao da je stvarna
. Možete stvoriti emotivne ili psihološke odgovore na situacije koje zamišljate. Vaš podsvesni um prisvojiće ove informacije i čuvati ih kao istinite, a univerzum će odgovoriti na ovu vibracionu energiju manifestaci­jom koja je u skladu s tim.

Evo primera vežbi vizuelizacije, koje pomažu da se u vašem umu stvore živopisne slike i omogućavaju spoznaju činjenice da vaše mi­sli i emocije takođe utiču na vaše telo. Dok čitate prvi deo, obratite pažnju na to kako se osećate emotivno i fizički i zapazite kako se ta osećanja i osećaji razlikuju od onih u drugom delu.

Vizualizacija nebodera

Prvi deo
Duboko udahnite i opustite se... Zamislite da stojite nasred male terase, na vrhu najvišeg ne­bodera na čitavom svetu. Zamislite da ova terasa nema ogradu... između vas i pada nema ničega. Dok stojite tamo, pogledajte stopala i obratite pažnju na to od čega je napravljena terasa. Stojite li na ploči­cama, betonu, asfaltu, drvetu ili kamenu? Primetite i da je lepo vreme. Sunce sija, duva lagani povetarac i osećate toplinu sunca na licu i rukama... Kakve zvukove možete čuti? Možda na toj visini ima go­lubova ili drugih ptica.

Možda čujete kako proleće helikopter ili čujete uličnu larmu odozdo... Sad, ho­dajte do same ivice terase i stavite nožne prste uz ivicu. Pogledajte dole na ulicu, koja je daleko, dale­ko... vidite koliko sve izgleda neverovatno malo s te visine. Dok to radite, primetite i kako se osećate... Sad se lagano vratite na sredinu terase... još uvek se prisećajući kako ste se osećali dok ste stajali na ivici i gledali dole.

Većina ljudi primetiće neku vrstu emotivne i fizičke reakcije. Mož­da ste osetili da vam srce ubrzano kuca, da vam se znoje dlanovi, vrtoglavicu ili mučninu. Možda ste iskusili napetost ili strah.

Drugi deo

Duboko udahnite i opustite se... Ponovo zami­slite kako stojite na vrhu iste terase, na vrhu istog nebodera, samo što ovog puta imate predivna, bela krila i potpuno ste sigurni u svoju sposobnost lete­nja. Shvatate da ste potpuno bezbedni... Odšetajte do ivice terase, a kada tamo stignete, samo blago savijte kolena, odgurnite se i poletite... Primetite kakav je osećaj leteti – osetite vetar kako vam po­mera krila dok vi letite i slobodno lepršate nebom...

Osetite uzbuđenje i slobodu... Posle nekog vreme­na, odletite na bilo koje mesto na planeti, na ono na koje biste upravo sad želeli da odete... To bi moglo biti vaše idealno mesto za odmor, mesto gde biste otišli kad želite da budete sami ili neko specijalno mesto na kojem biste voleli da budete s nekim do koga vam je stalo... Kad stignete tamo, samo nežno sletite i nekoliko trenutaka uživajte, radeći šta god želite... i primetite kako se sada osećate, fizički i emotivno.

Uporedite različite emotivne i fizičke reakcije koje ste osetili u prvom i drugom delu vizuelizacije. Primetite lakoću, radost i osećaj širenja koji ste doživeli u drugom delu ovog primera.

Sad, na trenutak razmislite. Niste nikud otišli, niste napustili prostoriju, samo ste izdvojili nekoliko minuta da vizuelno zami­slite ova dva iskustva, a opet, verovatno ste osetili da se dešavaju izražene i drugačije emocionalne i fiziološke promene. Živopisne slike koje ste stvorili u umu – vašem podsvesnom umu – bile su u potpunosti stvarne, i vaše telo je odgovorilo na vaša zamišljena iskustva na emotivnom i fiziološkom nivou, baš kao da se to stvarno dešava.
 

vizualizacija


Vi ste odgovorni za slike koje stvarate u svom umu.
Dakle, ukoli­ko potrošite vreme i energiju zamišljajući najgore situacije u životu, u tom slučaju fizički i emotivno odgovarate na te slike i privlačite istu vrstu negativne energije, kao i okolnosti, u svoj život. Morate izabrati da vizualizujete pozitivne, inspirativne i nadahnjujuće sli­ke da biste stvorili vibracioni spoj s onim što želite da privučete u svoj život.


Oblikujte dan pomoću ove jednostavne vizualizacije:

Sedite u udoban položaj ispravljene kičme, sklopite oči i spustite ruke na krilo tako da vam se vrhovi prstiju dodiruju. Sad udahnite nekoliko puta, lagano i duboko, udišući kroz nos i izdišući kroz usta. Koncentrišite se na podizanje i spuštanje stomaka i grudi, koji se ponavljaju sa svakim udahom i izdahom i kako sa svakim dahom postajete sve opušteniji i opušteniji. Sada, vratite svoje disanje u svoj prirodni ritam – polako, smireno i opušteno.

Zamislite kako bela svetlost polako dolazi do leve strane vašeg tela
– pojavljuje vam se na levom stopalu i postepeno prelazi preko leve noge, za­tim leve strane torzoa, ramena, vrata i lica, odlazeći do vrha vaše glave, a zatim prelazi, lagano, na desnu stranu vašeg lica, vrata, ramena, torzoa, kuka i noge, ispunjavajući svaku ćeliju u vašem telu blistavom, belom svetlošću. Sada ponovite ovo još dva puta, u svom ritmu, vizualizujući i osećajući čistu belu svetlost koja se penje vašom levom, a zatim i desnom stranom tela.

Dok su vam vrhovi prstiju još uvek spojeni u krilu, počnite da se koncentrišete. Možda ćete se koncentrisati na vizuelni simbol ili sliku, na primer: cvet, izvor svetlosti ili jezero – ili ćete, možda, tiho ponavljati neku reč, misao ili mantru, na primer: „mir” ili „ra­dost”, ili „Ja sam ljubav.” Tiho ponavljajte misao ili sliku iznova, ne dopuštajući da vam druge misli dođu u um. Ako um počne da luta, samo ga lagano vratite na oslonac koncentracije i budite svesni da će sposobnost fokusa da se poboljšava vežbom.

Slede ponavljanje i posmatranje. Odvojte šake i dlanove stavite na krilo, okrenute nagore. Opustite mozak i samo primetite i po­smatrajte kuda odlazi vaša napetost – misli, sećanja, planovi, slike, brige, osećaji ili ideje. Samo to primetite i posmatrajte iz neutralne perspektive.

A sada, završetak. Lagano sklopite obe ruke, ponovo, i zamislite kako vas blistava, bela svetlost okružuje, ispunjava i štiti. Dok ste okruženi ovom belom svetlošću, vizualizujte ovaj dan, kakav biste želeli da bude. Možda ćete morati da se prilagodite na nepredvid­ljive okolnosti i događaje, koji se mogu pojaviti, ali ne brinite, već stvarajte dan kakav želite da bude i obratite posebnu pažnju na to kako vi želite da se osećate danas, šta da radite i kakvi da budete.

Vizualizujte sebe manifestujući osobine koje ste izabrali, kao što su ljubav, radost, hrabrost, snaga, strpljenje i istrajnost. Sagledajte sebe kako s drugima komunicirate s jasnoćom, entuzijazmom, smi­renošću i samouverenošću. Vidite sebe kako jasno komunicirate i izražavate svoje namere i želje, tražeći i dobijajući ono što želite.

Sada, obratite pažnju i na posebne korake koji su neophodni da ispunite najvažnije ciljeve i stvorite dan kakav želite. Vidite lica i čujte glasove ljudi, koji su vam u životu važni, kako vam čestitaju na tome što ste ispunili ciljeve i što posedujete kvalitete. A sada, zamislite osećanja koja ćete doživeti kad budete živeli dan kakav želite i sada stvorite ta osećanja u svom telu.
Duboko udahnite nekoliko puta, i još jednom na kraju, svoju svest usmerite ka podizanju i spuštanju stomaka i grudi dok du­boko udišete i izdišete. A zatim, kada ste spremni, lagano otvorite oči i znajte da će ovo biti predivan dan.


 

 

 

 

Autork: DŽEK KENFILD, odlomak iz knjige "Ključ za zakon privlačenja"

Izdavač: HARMONIJA knjige, www.harmonijaknjige.rs

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE