5 NEZAOBILAZNIH principa: PRE NEGO što počnemo sa INTEGRALNIM ČIŠĆENJEM


Jedno je sigurno: niko od nas nije potpuno čist. Jer, nekima su prljave ruke, a drugima - namere. Jednima je nečista krv, a drugima je srce nafilovano emotivnim toksinima. A da i ne govorimo o zaprljanosti jetre. Još više - uma. Svako od nas, u svakom trenutku, ima makar malo (većina, poprilično) suvišnih toksina u bar jednom od tri najvažnija segmenta: fizičkom telu, umu ili duši. Najčešće i u sva tri. I šta onda?

Znam da znate da se i sa ne baš čistim rukama možemo provući nekažnjeno ako njima u usta stavljamo omiljene zalogaje. Ali, možemo li prljavih misli da kvalitetno (s)varimo čistu i odlično pripremljenu hranu? Teško. Tu nam, verujte, ni najjači probiotik neće pomoći!

Dobra vest, međutim, glasi: sve može da se očisti, i sve može da se revitalizuje, ne samo fizičko telo, nego i um, i duša.

Kako se, onda, detoksikovati?

Pre nego što vam otkrijemo tu čaroliju, hajde da mi vidimo kako ćemo sa svim tim zatrovanim delovima našeg tela i bića...

Npr. da li da čišćenje radimo parcijalno, ili integralno? Da li da npr. koristimo tradiciju ajurvede, ili da naprosto pređemo na sirovu (presnu, živu) organsku (ili bar neprskanu) hranu? Ili da u tom cilju možda izaberemo nekakvu makrobiotiku, bilo japansku, bilo balkansku...?

Ako očekujete da ćemo vam ponuditi čarobnu pilulu ili univerzalan odgovor za sve vas, onda ovo nije prava adresa za vaše probleme. Jer, ovde se neguju drugačiji principi.

Pa da ih onda i navedemo.

1. Svi mi smo dragoceni originali, sa određenim specifičnostima, koje je potrebno sveobuhvatno sagledati... Tek tada je moguće naše potpuno isceljenje.

2. Za svakog od nas, prema toj originalnosti, postoji i odgovarajući put za uspostavljanje ravnoteže. Pa tako i kod procesa detoksikacije!!!

3. Naravno da postoje i opšta pravila i prakse detoksikacije, ali je važno znati i ovo: što smo čistiji, na svim nivoima našeg bića, to je i naša sposobnost za uspostavljanje željene ravnoteže, a to znači do potpunog isceljenja, sve veća.

4. Svako od nas ima svog unutrašnjeg lekara (neki ga zovu i - imunitet), kojeg je većina nas zatvorila u tamnicu, na čijim vratima velikim štampanim slovima piše: NESVESNOST! Treba mu omogućiti slobodu! Integralno čišćenje je nezaobilazna stepenica ka toj slobodi.

5. Oslobođenje našeg unutrašnjeg lekara zavisi i od privrženosti razvoju sves(nos)ti, od iskrene odluke da se menjamo na bolje, pa samim tim i od kontinuirane detoksikacije fizičkog tela, uma i duše.


Za početak ovog procesa, npr. trebalo bi da  naučimo da dišemo, svesno i radosno.

Ako to postignemo, već smo krenuli na dobar put, ka svojoj željenoj ravnoteži, ka isceljenju... A onda će i proces integralnog čišćenja našeg bića biti jednostavniji i lakši.

 


Seminar DETOX INTEGRAL: fizičko telo, um i duša

+ POKLON RITRIT za dvoje najsrećnijih učesnika


 

 

 

 

 

 

Autor: Goran Kojić

Izvor: www.umpasrce.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE