Priča iznad SUZA ~ O SINU koji je vozio i KĆERKI koja VOZI BICIKL


Jednog dana, u parku na igralištu, žena je sela na klupu kraj čoveka. ”Ono je moj sin”, rekla je, i pokazala na malog dečaka u crvenom džemperu koji je bio na toboganu. ”On je simpatičan mali dečak”, rekao je čovek. ”A ono je moja kćerka na biciklu, u beloj haljinici”.

Onda je pogledao na sat i pozvao svoju kćerku: ”Šta misliš o tome da krenemo, Melisa?” Melisa se izjasnila: ”Još samo pet minuta, tata, molim te? Još samo pet minuta”. Čovek je klimnuo glavom i Melisa je nastavila da vozi bicikl. Minute su prošle i otac je ustao i opet pozvao ćerku: ”Vreme je da idemo sada?”

A Melisa je rekla: ”Još samo pet minuta, tata”. Čovek se nasmešio i rekao: ”Ok”.
”Vi ste tako strpljiv tata”, prokomentarisala je ona žena.

Čovek se nasmešio i onda rekao: ”Njen brat Toma je poginuo u saobraćajnoj nesreći prošle godine, dok je vozio bicikl ovde u blizini. Nikada nisam provodio s njim dovoljno vremena i sada bih sve dao samo za još pet minuta s njim. Zakleo sam se da istu grešku neću napraviti sa Melisom. Ona misli da treba još pet minuta da vozi bicikl. A istina je i to da ja tako imam još pet minuta da gledam nju kako uživa”.

Pouka: Život je u postavljanju prioriteta, a porodica je prioritet iznad svih ostalih. Provodite sa voljenim bićima, a naročito svojom decom, što više (kvalitetnog) vremena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.novipocetak.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE