Osam BESPLATNIH DAROVA za svakog OD NAS


Mnogo puta vapimo za pomoći, a nje - "niotkuda". A zapravo svuda oko nas su potpuno besplatn1 darovi Univerzuma, koji svakom od nas mogu da reše brojne probleme. Evo, dakle, osam izabranih.

1. DAR SLUŠANJA…

Ali, vi morate STVARNO da slušate. Pažljivo i bez prekidanja, bez sanjarenja, bez planiranja šta ćete odgovoriti. Jednostavno slušajte.

2. DAR LJUBAVI…

Nemojte štedeti pristojne zagrljaje, poljupce i tapšanja po ramenu. Neka ove “sitnice” potvrde vašu ljubav prema porodici i prijateljima.

 

dar-osmeha


3. DAR SMEHA…

Isecite šaljivu karikaturu ili strip i ostavite je na vidnom mestu. Podelite s nekim zanimljiv članak ili vic. Vaš dar će mu reći: “Volim da se smejem sa tobom.”

4. DAR PISANE PORUKE…

To može biti nešto kratko poput poruke “Hvala ti na pomoći” ili jedne strofe omiljene pesme. Kratka, svojeručno napisana poruka može ostati uspomena za ceo život, a nekome čak može i da promeni život.

5. DAR POHVALE…

Jednostavno i iskreno: “Divno ti stoji crvena boja”, ili “Odlično si to uradila”, ili “Ručak ti je baš ukusan”, nekome će ulepšati dan.

6. DAR USLUGE…

Svakoga dana, zastanite, osvrnite se oko sebe i učinite neko ljubazno delo.

7. DAR SAMOĆE…

Postoje trenuci u kojima nema bolje stvari nego ostaviti nekoga na miru. Potrudite se da prepoznate taj trenutak kada treba drugome ponuditi dar samoće.

8. DAR VEDROG RASPOLOŽENJA…

Najlakši način da se i sami osećate dobro je da uputite nekome neku ljubaznu reč, osmeh ili vedar pozdrav. Zaista nije teško nasmešiti se i reći: “Zdravo” ili “Hvala ti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.viseodzivota.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE