Renesansa SRCA ~ Povratak VENERE i kraj retrogradne godine


„Progutati tišinu - to teško ide, jer u zgrčenom srcu mesta nema za oluje i guste kiše.
Ipak nastavljam dalje, korak po korak, dok gordo razbacujem zamke i iskre, prosipam zvuke i purpur vreli,  dok u sebi pokorno molim da me vetrovi ove gorčine liše.
Još pamtim oči, i tvoje ruke, i one dodire meke, ali...uporne suze razlivaju te akvarele drage.
I sve bledi, sve se lagano briše.
Nas nema više."

 


Vreme je za renesansu srca.

Tradicija nalaže da je period od 40 dana vreme obnove, reparacije, preporoda i ponovnog rađanja.
U tom vremenu vaše srce želi da doživi renesansu posle niza zadatih ožiljaka, i da se ispuni osećanjem bezuslovne ljubavi. Renesansa srca i preporod duše dolazi u obliku ritualnih čišćenja, pročišćenja, molitve, unutrašnje refleksije i mirnoće u pripremi za obnovu duha, i na kraju ponovnog rađanja svetlosti, takoreći vaskrsenja.

Naše tradicionalne priče se upravo poklapaju sa kosmičkim kretanjem.
Naši preci su verovali da je humanost i poniznost ugrađena u velikom polju inteligencije, povezana sa nečim što se nalazi negde gore na nebu. Upravo na nebu, nama najbliže što se golim okom može videti i zapaziti.

Duhovne kulture su opisivale vreme renesanse srca na različite načine. Vreme od 40 dana je bilo potrebno da za vreme velikog potopa Noje oplovi more svojom arkom, da se Mojsije popne na svetu goru i primi Božije zapovesti, da Isus prođe kroz iskušenja u pustinji.

Period od 40 dana znači ritualno pročišćenje i renesansu nikog drugog do nosioca svetlosti i bezuslovne ljubavi, planete Venere. Ovo je poslednji čin retrogradnog perioda 2018. godine, kao i završetak svih sudbonosnih ljubavi.

Lanci su napokon pokidani. Sada će sve doći na svoje mesto i sa puno saosećanja biće završena retrogradna epoha 2018. godine.  Mnogi astrolozi su o tome već pisali, međutim, Astro Lapis Lazuli vam o retrogradnoj Veneri piše kada se se sve završi. Scenarista splet događaja koji su se desili treba da svede u celovitu priču. A priča je tu da se vidi, a nekima i da se svidi.venera-srce
 


Simbolika jedne Venerine orbite oko Sunca predstavlja znak srca, a kada se znak srca upotrebi 5 puta, dobija se oblik cveta koji predstavlja obrazac Venerinog kretanja. Mnoge savremene kulture života koriste Venerin cvet kao simbol bezuslovne ljubavi.


 
venerin-cvet
 


A najveći simbol je naravno Venerino srce to jest simbol kretanja Venere koji u životu predstavlja ljubav. Tako je nastao savremeni simbol za ljubav i srce. Sada kada je ona završila retrogradni hod, došla je na vrh svog srca kada se vraća na mesto početka svoje orbite.

Vreme od 40 dana nas je zapitalo da li je ljubav koju dobijate usklađena sa vašim potrebama?
To je bilo vreme povezivanja sa vašim srcem i onim što vaše srce želi, čak i sa onim što ga blokira u smislu tih želja. Venera uvek želi da život izgleda tako što nam donosi zadovoljstvo, kako ona ispaljuje svoje strasti, način na koji izražavamo senzualnost, i šta nas sprečava da bi to izneli na svetlost dana.
Venera je krenula retrogradno kroz Škorpiju 5. oktobra.

Tada su se ponovili obrasci starih ljubavnika, ali ne i veza. To su bile kombinacije, seksualno pražnjenje, napetost i tenzija. Boginja ljubavi Venera iz Škorpije je tada bila u direktno borbi protiv Boga rata Marsa iz Vodolije. Ljubomora i napetost su bile priče koje su ponovljene, a nisu vam donele ništa dobro, sem seksualnog pražnjenja, posle čega ste se i vi osećali prazno, bez ljubavi.

Kada Venera ide retrogradno ona živi na ivici između stvarnosti i prošlosti. Ulazi u svoju senku, svoj period čišćenja. To je period od prvih 20 dana Venerinog retrogradnog hoda. Možemo ga nazvati i periodom čišćenja srca. Tada se pojavljuje kao noćna zvezda na nebu koja pokušava da se vrati Suncu.

I naravno, kada se desi spajanje sa Suncem, što se opet desilo u znaku Škorpije, Venera počinje da se uzdiže. Tada njena lucidno belo-plavičasta svetlost na jutarnjem nebu najavljuje vreme da se vidi latentni potencijal srca. Da se doživi moć naših iskrenih vrednosti i da se otelotvori ono što se zaista voli.

Tada Venera kreće da pravi svoju takozvanu „pertlu“, jer u retrogradnom hodu ona to čini svakih godinu i po dana. Ta „pertla“ je upravo nešto što opisuje simbolički znak za vrh srca. Pogledajte kako izgleda hod Venere u kome se jasno vidi odakle je potekao simbol za srce.

 

venerina pertlaTaj „zavijutak“ srca je retrogradni hod Venere. To je ono što nas čini živim, to je ono što spaja levu i desnu srčanu komoru. Bez toga bi naše srce bilo podeljeno na dva dela.

A ovako je spojeno i zato je period od 40 dana upravo period kada doživljavamo renesansu srca, kada spajamo ljubav i srce u jednu celinu.

Kada Venera napravi 5 puta retrogradni hod, tačke u kojima ih pravi opisuju još jedan simbol. Pentagram. Jednostvano kada crtate pentagram spajate svaku drugu tačku od ukupno 5. Tako je i sada. Ovo je druga tačka Venerinog hoda u kome će se na kraju ispisati pentagram.

Pre godinu i po dana, Venera se kretala retrogradno kroz Ovna, sada 2018. se kretala retrogradno kroz Škorpiju.

Nakon godinu i po dana 2020. biće u znaku Blizanca, nakon toga 2022. u znaku Jarca, i onda za kraj 2024. u znaku Lava.


venerin pentagram
 


Vi ste upravo u periodu od 40 dana renesanse srca pozvani da obnovite svoju veru i ono što volite i što vam najbolje služi u životu. Ono što smo nekada voleli gura nas da pustimo te emocije iz srca. Sve fantazije i iluzije, sva dosadašnja iskustva, sva razočaranja, sve boli, sve frustracije i egocentrične želje.

Venera nas je vratila da se podsetimo i osetimo kako je lepo bilo biti srećan, ali pre svega da se pročistimo i isplačemo, jer suze su vid jedne renesanse. Da priznamo sebi da sve te emocije nisu bile uzaludne, nego nas upravo čine živim. Ukoliko vas je dodirnuo retrogradni hod Venere u proteklih 40 dana, onda ste se borili sa bezbrojnim egom filovanim željama iz vašeg srca, sa iskustvima iz prošlosti ili sadašnjosti koja su vas povredila i otvorila stare rane.

Početkom novembra 2018. Venera je u retrogradnom hodu ušla u znak Vage. Taj fenomenalan novi uvid po pitanju svega što smo se zapitali za vreme retrogradnog perioda u Škorpiji ima veze sa Venerinim temama kada je ona u znaku Vage. Ove teme variraju od estetike i brige o samom sebi, do dinamičnog ličnog odnosa koji pre nismo razumeli, to su tenzije oko partnerskih odnosa, umetnosti i naravno romantike. Istinska renesansa srca će se desiti kada se setite ko ste vi zaista i šta vas čini živim.

S početka novembra 2018. retrogradna Venera je bila u dinamičnom odnosu sa Marsom koji je napokon došao na kraj Vodolije. Proradile su stare emocije uz osećaj vođenja ljubavi koje su vibracije podsećanja na trenutke sreće. Lepo je setiti se kako je bilo lepo voditi i imati ljubav pored sebe. Doživljavali ste pravu renesansu srca, gde je ono već umorno od napora počelo da zove svako jutro i kaže: „Dobro jutro ljubavi.“

U spas svemu je stigao Jupiter koji je ušao u Strelca. Na krilima vas je poneo u divljinu.
Naterao vas je da idete negde daleko u svojim mislima, u svojim sećanjima. Usput je i Venera krenula direktno 16. novembra 2018. u Vagi, ali uz napomenu da je istog dana Merkur krenuo retrogradno. Sve što ste osećali i mislili stavite na papir, recite, izgovorite.
Talas za talasom događaja koji su se dešavali doveli su do renesanse.

Retrogradno leto, zatim retrogradna Venera i na kraju retrgradni Merkur. Njihov cilj nije bio da vas uznemire i izbace iz ravnoteže, kao što su mnogi doživljavali.
To je bio način da vam se ponudi izbor i duboki uvid kako da doživite obnovu vaše ljubavi. Kako da jednom predivnom renesansom izlečite vaše srce i omogućite sebi da otvoreno izrazite ljubav, slobodno i bez očekivanja da će vam biti uzvraćena.

Venerin retrogradni ples unazad vam je ponudio priliku za predaju i oslobađanje onih vrednosti koje više ne služe na putu vašeg srca i da ponovo uživate u humanosti i poniznosti prema onima koje volite.

 

venera


Boginja ljubavi koja je poznata po svojim spoljašnjim osećanjima u toku retrogradnog kretanja donela je osećaj da svetlo obnovite iznutra i nakon kraja retrogradnog perioda ponovo zasijate u pravom svetlu.

Ponovo ćete osetiti ljubav, uz iskrenu rečenicu „Laku noć ljubavi. I za kraj, volim te znaj“

 

 

 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

Mlad mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE

Pun mesec u Lavu - VUČIJA SREĆA

Mlad mesec u Vodoliji ~ 12 MAJMUNA

Pomračenje Meseca u Ribama - BURE BARUTA

Mlad MESEC u Škorpiji ~ Rejv VAMPIRA!

Pun MESEC u Blizancima - Planetarni PINOKIO

Mlad mesec u Strelcu ~ MESEČEVA TORTA

Veličanstveni Balkan I deo ~ Od mladog meseca u Jarcu do Vodolije

Smrt VELIČANSTVENIH ~ Astro analiza za BALKAN u 2018. godini

Veličanstveni Univerzum ~ BALKANSKA granica Jarca i Vodolije

Retro LETO 2018 - I deo ~ Vidovdanska SLOBODA!

Samurajski KODEKS ~ Retro LETO 2018 – II deo

Paklena pomorandža ~ RETRO LETO 2018 - III deo

Krvavi MESEC 2018 ~ Paklena pomorandža koja RAĐA NOVU SVEST!

Astrološki fenomen LAVLJA KAPIJA donosi svima ŽIVOTNU PREKRETNICU

Pun mesec u RIBAMA ~ Beli ANĐEO

Mlad mesec u Devici ~ U VINU je ISTINA - I deo

U vinu je ISTINA, u kafi je SUDBINA ~ Mlad mesec u Devici i kraj RETROGRADNOG leta

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE