Jasmina Kovačev

Telefon: 063/ 1608116

E-mail: efthelp@gmail.com

Website: www.tehnikaemocionalneslobode.com

Tretmani: EFT - Tehnika Emocionalne Slobode

Jasmina Kovačev, poreklom Novosađanka, već dugi niz godina živi na Novom Zelandu. Učenje, kao i lični i profesionalni razvoj smatra nerazdvojnim delom svog životnog puta.

Profesionalni počeci

Svoju karijeru započela je u komercijali i biznisu, što joj je veoma pomoglo u daljem radu sa klijentima. Već 1992. godine počela je da se bavi različitim alternativnim pristupima telu-umu-emocijama. I sama kaže: „Od uvek sam bila zainteresovana za zdravlje uma i tela, i dugo mi nije bilo jasno zašto sam celo detinjstvo bila bolešljiva, pored majke, doktora mikrobiologije. Osim toga i ona je, od kada je znam, bila bolesna od mnogih teških oboljenja. To me je navelo na put holističkog pristupa zdravlju, na kom sam već više od 18 godina. Počela sam sa treninzima Silva kontrole um, gde sam prvi put uvidela moć ljudskog uma.“

Nakon sticanja diplome herbalne medicine, Jasmina je želela da nekonvencionalnim metodama pokuša da dijagnostikuje dešavanja u organizmu. Primenjena iridologija joj je pružila znanje da prepozna individualne slabosti organizma. Nakon toga, odlučila se za holističku iridologiju koja analizira emotivne i spiritualne apsekte organizma kroz analizu irisa. O tom iskustvi, Jasmina kaže: „Kada sam shvatila da se akutna stanja odražavaju gotovo trenutno u skleri - belom delu oka, nastavila sam da izučavam fascinante poruke koje dolaze iz naših očiju. Počela sam da primećujem kod mnogih klijenata da im se vrlo često nakon prestanka korišćenja lekovih trava i uzimanja vitaminsko-mineralnih preparata, prvobitni problem koji su imali vraća. Tada sam u stvari, na mnogo dubljem nivou shvatila vertikalne nivoe isceljenja i njihove međusobne odnose.“

Susret sa EFT tehnikom

Ubrzo, Jasmina je na ličnom iskustvu osetila moć emocionalnih stanja/bola. Posle jednog neuspešnog biznisa, u kom je izgubila pozamašnu sumu novca, Jasmini su mnoge emocije koje su postojale mesecima počele intenzivno da se odražavaju na fizičkom nivou, kao rezultat gubitna sigurnosti i straha od budućnosti.

“Nesanica je postala deo moje stvarosti, a kada bih na kraju uspela da zaspim, noćne more su bile stalno prisutne, uznemirenost, podrhtavanje ruku, bol u predelu srca... Veoma sam zahvalna što sam u potrazi za pomoći isprobala mnoge tehnike i terapeute, počev od klasične psihoterapije, neurolingvističkog programiranja, hipnoze... Ništa mi nije donelo poboljšanje, čak sam se nakon nekih terapija osećala puno gore, što ne znači da ti pristupi nemaju vrednost, pošto sam i sama NLP Master. Nakon prvih nekoliko tretmana Tehnikom Emocionalne Slobode, osetila sam da se čvor u stomaku koji sam imala mesecima, naprosto topi. Tada sam i prvi put nakon više meseci spavala celu noć. Znala sam da sam naišla na izuzetno moćan i efikasan način da se rešim tegoba koje su me mučile mesecima“

Sticaj okolnosti naveo je na dalje studije različitih modaliteta energetske psihologije, prvenstveno Tehnike Emocionalne Slobode (EFT). Radi upotpunjavanja svojih znanja i profesionalnog razvoja završila je preko 25 različitih modaliteta uključujući: NLP Master, Neurointegraciju, Novu Nemačku medicinu, Integrativni Coach za zdravlje primenom Meta Medicine, Dodir za zdravlje, Obuku za konsultante za uspešnost u životu - Life Coaching i za uspešno stvaranje izobilja – Wealth Coaching, Results Coaching, PSYCH-K kao i mnoge druge edukacije. Takođe je pohađala brojne biznis seminare i treninge kod svetski poznatih preduzetnika.

DANAS - Jasmina Kovačev, internacionalni EFT Ekspert i Coach za Vrhunska dostignuća

Već duži niz godina, Jasmina se bavi uklanjanjem emotivnih intenziteta i pomaganjem ljudima da promene deo ličnog sistema verovanja (mentalnih blokada) koji ih na bilo koji način sabotira u životu, i to maistorski kombinuje sa coachingom i po potrebi sa konsaltingom, sve zavisi od potrebe klienata. Tehnika emocionalne slobode je izuzetan modelitet kroz koju se mnoga znanja mnogu upotrebiti.

Jasmina je i kreator serije seminara *Okrugla duga*, gde svojim polaznicima uz ogromnu energiju, posvećenost i razumevanje prenosi svoja znanja i iskustva. Iskustvo koje je stekla radom sa više hiljada klijenata širom sveta, Jasmina je integrisala u svoje treninge jedinstvenog kvaliteta. Pored toga, njeni EFT treninzi su priznati od Internacionalne Organizacije za unapređenje Meridijanskih terapija (AAMET). Na njenim treninzima dobijate mnogo više nego predviđenim programom AAMETa, jer Jasminina široka edukacija omogućava tu raznolikost i integraciju.

Povrh svega toga, Jasmina je i autor knjige “Preobrazite svoje slabosti u snagu“ ,osnivač „Studija za edukaciju i vrhunska dostignuća“ kao i „Peak Performance Studija“.

Pregled većeg broja seminara/kurseva koje je Jasmina završila:

    * Diploma zaštite bilja, Novi Sad (jedina na prvi pogled ne relevantna edukacija)
    * Silva kontrola uma – Osnovni seminar, Novi Sad
    * Silva kontrola uma – Ultra seminar, Novi Sad
    * Diploma herbalne medicine, Materia Medica, Wellington, Novi Zeland
    * Diploma primenjene iridologije, Auckland, Novi Zeland
    * Certifikat holističke iridologije, Auckland, Novi Zeland
    * Certifikat sklerologije, Auckland, Novi Zeland
    * Neurolingvističko programiranje NLP, Novi Zeland i Australija
    * Jednogodišnji program za lični razvoj Jim Rohn-a
    * EFT trening za terapeute nivo 3, Auckland  i Los Angeles
    * Brojni EFT treninzi i specijalisticke konferencije u Australiji, Zelandu, USA
    * Master trening sa osnivačem EFTa, Gary Craig, USA
    * Life Coaching, Auckland, Novi Zeland
    * Neurointegracija, Auckland, Novi Zeland
    * Wealth Coaching, Auckland, Novi Zeland
    * Neurolingvistička kineziologija NLK
    * Dodir za zdravlje (Touch for health) nivo 1, 2, 3 Wellington, Novi Zeland
    * TAT trening
    * Nemačka Nova Medicina, Austrija i Australija
    * Integrativni Zdrvstveni Coach Meta medicine - Christchurch, Novi Zeland
    * Meta Medicina i EFT
    * Matrix reimprinting
    * Joe Vitale Coaching program
    * Budite Srećni, Michael Rowland trening, Wellington
    * Burt Goldman, mindbbox 1
    * Burt Goldman, mindbox 2
    * Quantum Jumping trening uma
    * trening isceljenja
    * Mnogobrojni programi ličnog razvoja Bob Proctor, Joe Vitale…
    * Trening za trenere, govornike i predavače  nivo 1 i napredni nivo Sydney, Australija
    * Chris Howard – serija treninga iz domena NLP-a i drugih tehnika, Australija
    * NLP Master – Auckland, Novi Zeland
    * PSYCH-K