Udruženje Reiki Srbije

Telefon: 011/ 321 56 00; 065/ 235 999 1

Adresa: Beograd

E-mail: office@reiki.rs

Website: www.reiki.rs

Udruženje „Reiki Srbije“ osnovano je 2001. godine u Beogradu sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana kroz upoznavanje sa Reiki metodom i kroz edukaciju. Drugi važni cilj udruženja je integracija Reiki metode sa metodama savremene medicine.

 Udruženje „Reiki Srbije“ uporedo sa Statutom poseduje:

   1. Kodeks ponašanja
   2. Registar terapeuta
   3. Sistem kontinuirane nastave
   4. Sistem supervizije


Svi članovi udruženja su Reiki praktičari, različitih nacionalnosti, uzrasta i profesija: medicinski radnici, pravnici, poslovni ljudi, finansijeri, prosvetni radnici, pekari, taxi vozači, prevodioci, inženjeri, novinari, sportisti, učitelji joge, službenici, studenti, domaćice i penzioneri.


Predsednik udruženja, Mirna Malić-Bjelivuk – Usuji/Tibetanski Reiki Master-učitelj, Karuna Reiki terapeut, tokom 8 godina održavala je Reiki predavanja u Beogradu. Napisala je specijalni praktični dodatak priručniku za II-B nivo pod nazivom „Terapija kao proces“. Trenutno Mirna Malić-Bjelivuk radi kao Reiki terapeut i održava edukativne seminare u Ženevi u Švajcarskoj.
 
Počasni predsednik udruženja, Mr BMLD Margarita G. Milenković – Usuji/Tibetanski/Karuna Reiki Master-učitelj, registrovana u „Internacionalnom Američkom Reiki Centru“. Napisala je niz priručnika za sve nivoe Reiki metode, kao i za dodatnu obuku, kao što su: „Rad na finansijskoj stabilnosti i prosperitetu“, „Rad na oblikovanju tela i podmlađivanju“, „10 tajni Sreće“, „Reiki za trudnice i mlade majke“, „Reiki i kristali“, „Put ka sebi“.

Margarita G. Milenković tokom 10 godina održava edukativna predavanja u Rusiji, Ukrajini, Srbiji i na Kipru.


Glavni koordinator udruženja za saradnju s medicinskim ustanovama, dr. Mirjana Mićović – pedijatar, Reiki terapeut, sertifikovani lekar za tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu.
Redovno organizuje u Domu zdravlja i opštini "Stari grad" u Beogradu predavanja o Reiki metodi.

 
Aktivni član udruženja, fizioterapeut Milutin Kolaković – Usuji/Tibetanski Reiki Master-učitelj, Karuna Reiki terapeut. Održava edukativna predavanja u Šapcu.

 
Koordinator udruženja za saradnju sa Reiki praktičarima Ukrajine, Ljudmila I. Ščerbak – Usuji/Tibetanski Reiki Master-učitelj, zamenik Ministra prosvete Ukrajine u penziji.
Održava seminare i predavanja u Ukrajini, često posećuje Beograd u cilju razmene iskustava i podrške udruženju.

 
Udruženje „Reiki Srbije“ organizuje edukativne seminare i predavanja o Reiki metodi, kao i javne Reiki časove.
Pored osnovnih aktivnosti, udruženje priprema niz dobrotvornih programa kao što su „Udruženje Reiki Srbije – deci Srbije“, „Starost je lepa“, i druge.

Udruženju može da pristupi svaki Reiki praktičar, koji podržava ciljeve Udruženja „Reiki Srbije“ i pridržava se kodeksa ponašanja članova udruženja.